Een McDonald's-manager vertelt: wat je beter níet kunt bestellen bij de Mac

Over die kipnuggets gesproken...

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een bezoekje aan McDonald's brengt je niet de algemene dagelijkse hoeveelheid aan vitamines en mineralen die je nodig hebt, dat is algemeen bekend. Laten we het erop houden dat een McChicken en McFlurry niet bepaald in de Schijf van Vijf voorkomen.

Dat neemt niet weg dat de Grote Gele M een van onze grootste guilty pleasures is. Af en toe is het heerlijk om je te buiten te gaan aan milkshakes (aardbei graag), kipnuggets, de (hopelijk verse, want anders slap en smerig) Franse frietjes en - uiteraard- extra frietsaus. Over die kipnuggets gesproken...

Kip(spons)nuggets
Een manager van een van de McDonald's restaurants doet op Reddit een boekje open over het wel en wee in de fastfoodketen. Wat blijkt? Die o, zo smeuïge kipnuggets komen er niet goed van af.

Laat die nuggets maar staan
Volgens de manager zien de kipnuggets er niet goed uit voordat ze worden bereid en zijn ze verre van vers. "We ontdooien de nuggets en stomen ze. De kip wordt voorgekookt en gepaneerd in Thailand en daarna bevroren naar ons opgestuurd."

Hij vertelt dat de nuggets er, voordat ze een aanlokkelijk frituurlaagje over zich heen krijgen, gelatineachtig en zelfs als 'een soort roze schuim' uitzien. Niet de beste keuze dus...

Rundvlees
Welke keuze je volgens hem beter kunt maken? Het vlees is goed en altijd vers gegrild. Het is honderd procent lokaal rundvlees waarbij geen bindmiddelen worden gebruikt in de bereiding. De melk is van 'biologische' boeren en de eieren die gebruikt worden zijn voornamelijk scharreleieren.

McSalad
Over de 'gezonde keuzes' in de McDonald's gesproken; die zijn zo gezond nie (joh). Ze zijn zelfs slechter dan je denkt, aldus de manager. "Er gaat diepgevroren kip in de wraps en de saladedressings zitten vol met ongezonde troep."

Kortom; als je volgende keer naar de Mac gaat, verwissel de nuggets (of salade) dan maar voor de hamburger.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten