Tot deze datum mag je nog ‘gelukkig nieuwjaar’ zeggen

Mystery solved!

beste-wensen-nieuwjaar-geluk-wensen
Jonathan LeibsonGetty Images

De nieuwjaarskater is inmiddels voorbij (hopen we voor je), de goede voornemens zijn in gang gezet (of niet) en 2019 is alweer drie dagen een feit.

De eerste paar dagen van januari wens je iedereen nog heel braaf een gelukkig nieuwjaar. Maar er komt een moment - meestal rond dag 5/6/7 - dat je denkt: is het nog gepast om iemand een de-beste-wensen-knuffel te geven of juist helemaal niet? Glamour zoekt het voor je uit.

Richtlijnen
Er bestaat geen officiële datum waarop de zin 'gelukkig nieuwjaar!' not done is. Wel worden verschillende data als richtlijn aangehouden.

Twee data
Een datum die doorgaans gebruikt wordt als einde van de nieuwjaarswens is Driekoningen. De christelijke feestdag valt elk jaar op 6 januari.

Een andere datum die aangehouden kan worden, is 15 januari. Dat is het einde van de tweede week van januari en dient voor velen als 'stop' op de nieuwjaarswens.

Jouw keuze
Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk helemaal aan jou tot welke datum je anderen een gelukkig nieuwjaar wenst. Vind jij half februari nog een prima moment? Niemand die je tegenhoudt. Lekker doen.

Dry January
Ben jij van het credo 'nieuw jaar, nieuwe voornemens', dan is dry january misschien wat voor je. Glamours columnist Lianne besloot vorig jaar nóóit (ja, dat lees je goed) meer te drinken. "Weg met die helse emotionele katers."

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten