Tot deze datum mag je nog ‘gelukkig nieuwjaar’ zeggen

Mystery solved!

iHeartRadio Music Awards - Show
Jason KempinGetty Images

De nieuwjaarskater is inmiddels voorbij (hopen we voor je), de goede voornemens zijn in gang gezet (of niet) en 2020 is alweer drie dagen een feit. De eerste paar dagen van januari wens je iedereen nog heel braaf een gelukkig nieuwjaar. Maar er komt een moment dat je denkt: is het nog gepast om iemand een de-beste-wensen-knuffel te geven of juist helemaal niet? Glamour zoekt het voor je uit.

Gelukkig nieuwjaar wensen

Er bestaat geen officiële datum waarop de zin 'gelukkig nieuwjaar!'not done is. Wel worden verschillende data als richtlijn aangehouden. Een datum die doorgaans gebruikt wordt als einde van de nieuwjaarswens is Driekoningen. De christelijke feestdag valt elk jaar op 6 januari. Een andere datum die aangehouden kan worden, is 15 januari. Dat is het einde van de tweede week van januari en dient voor velen als 'stop' op de nieuwjaarswens.

Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk helemaal aan jou tot welke datum je anderen een gelukkig nieuwjaar wenst. Vind jij half februari nog een prima moment? Niemand die je tegenhoudt. Lekker doen.

Dry January

Ben jij van het credo 'nieuw jaar, nieuwe voornemens', dan is dry january misschien wat voor je. Glamour's columnist Lianne besloot nóóit (ja, dat lees je goed) meer te drinken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten