Opgepakte man probeert zijn vrijheid te kopen met een Monopoly-kaart

'Verlaat de gevangenis zonder te betalen'

rotterdamse-man-gearresteerd-monopoly-kaart
Unsplash

Zo serieus als de Nederlandse politie vaak moet zijn, zo grappig zijn hun verhalen af en toe. De Rotterdamse politie heeft weer een bijzondere ervaring opgedaan, die de agenten met de rest van Nederland delen. Toen ze afgelopen woensdag een man arresteerden, haalde hij een ‘Verlaat de gevangenis zonder te betalen’-kaart van Monopoly tevoorschijn in de hoop vrijgelaten te worden.

Voorwaardelijk vrij
Woensdagochtend troffen agenten een man aan bij de woning van zijn ex in Rotterdam. Hij had zich niet gehouden aan de voorwaarden van zijn ‘voorwaardelijke invrijheidsstelling’. De politie arresteerde hem daarom en nam hem mee naar het bureau.

Kleine kans
Eenmaal aangekomen bij het politiebureau, besloot de man een laatste poging te doen om gevangenisstraf te ontlopen. Hij viste een Kans-kaart (van het spel Monopoly) uit zijn zak en vroeg of hij de kaart mocht inzetten om ‘de gevangenis te verlaten zonder te betalen’. Goede poging, maar het mocht niet baten.

Origineel
De politie vertelt: “We hebben de man credits gegeven voor zijn originaliteit en hebben er samen met hem behoorlijk om kunnen lachen. Maar, helaas voor hem sloten we toch echt de deur en is het transport naar een Penitentiaire Inrichting zojuist aangevraagd.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten