Een Netflx-abonnement delen wordt mogelijk een stuk lastiger

Nu pas? Ja, nu pas

netflix
Instagram

Als jij een Netflix-user bent in de categorie van onderstaande meme, dan hebben we slecht nieuws en moet je vooral even verder lezen.

Instagram

Wat is het geval? Waar het nu vrij makkelijk is om een Netflix-abonnement te delen met familie, vrienden, collega's, exen, you name it, wil de streamingdienst dat lastiger gaan maken. We horen je denken: nu pas? Het bedrijf loopt daarmee natuurlijk redelijk wat omzet mis.

Oplossing
Een techbedrijf uit Engeland heeft nu in ieder geval de basis gelegd om accounts delen moeilijker te maken. Het Britse bedrijf Synamedia heeft een speciaal systeem gemaakt dat door middel van kunstmatige intelligentie kan ontdekken of een abonnement wordt gedeeld op diensten als Netflix, meldt The Verge. Het systeem geeft punten die moeten weergeven of een account door meerdere mensen wordt gebruikt, door te kijken naar verschillende factoren zoals waar en op welke tijden wordt gekeken. De streamingdienst kan er dan voor kiezen om het abonnement op te zeggen of de gebruiker te laten kiezen voor een duurder alternatief waarbij het wel mogelijk is om de service te delen.

Test
“Het delen van accounts kost te veel geld om het te negeren. Onze oplossing geeft de mogelijkheid om bedrijven zelf te kiezen wat voor actie ze nemen. Veel klanten zullen blij zijn om wat meer te betalen om met zijn allen gebruik te maken van het abonnement," zegt Jean Marc Racine van Synamedia. Het bedrijf wil binnenkort hun service aanbieden aan diensten zoals Netflix. De service, met de naam Credentials Sharing Insight, wordt op dit moment al getest met een aantal verschillende streamingdiensten, waarvan Synamedia nog geen namen noemt.

Geen paniek
Er is geen reden voor paniek als je je account gewoon met familie en vrienden deelt, daarvoor zal Netflix waarschijnlijk een upgrade tot een premium-account gaan aanbieden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten