Nederlandse Summer verhuist op 9-jarige leeftijd naar New York voor modellencarrière

De rest van het gezin verhuist mee


Summer de Snoo is nog maar 9 jaar oud, maar heeft al 27.800 volgers op Instagram. De Nederlandse werkt als model. Sterker nog, ze verhuist binnenkort voor haar modellencarrière naar New York. Haar moeder, vader en zusje gaan gewoon mee.

Modellencontract
De 9-jarige was gisteravond te zien in RTL Boulevard. In een video komt het model aan het woord. “Ik ga tekenen voor een contract van drie jaar,” laat Summer weten. Ze tekent bij hetzelfde bureau als Thylane Blondeau, oftewel het 'mooiste meisje ter wereld'. Ze vertelt enthousiast over haar nieuwe klus in New York: “Ik ga met Teen Vogue shooten. Dat vind ik echt heel vet, want Vogue is zo groot.”

Nadelen
Het hele De Snoo-gezin vertrekt dus naar de Verenigde Staten. Summer beseft dat ze een hoop moeten achterlaten in Nederland. Wat ze moet missen? “Mijn schoolvrienden. En de andere helft van de familie, mijn opa en oma's,” vertelt ze. “En het eten van oma, die kan heel goed koken.”

Kan dat wel?
Na de video discussiëren de BN’ers bij RTL Boulevard over het onderwerp. Kan dat eigenlijk wel, een 9-jarige voor werk naar het buitenland laten verhuizen? Nikkie Plessen, voor wie Summer een modeshow heeft gelopen, vindt van wel. “Ze wil het echt zelf. Ze vindt het heel leuk om te doen,” vertelt Nikkie. “Ze wil de nieuwe Doutzen Kroes worden en dat zie je aan haar.”

Felle
discussie
Peter R. de Vries
is het niet met haar eens. De discussie raakt verhit. “Als dit bij voetbal gebeurt, dan wordt er schande gesproken. Het is ook niet toegestaan, en terecht,” reageert hij. Nikkie benadrukt dat het van belang is dat het hele gezin goede begeleiding krijgt, maar dat er niets mis is met verhuizen om deze reden. Peter reageert fel: “Je zou ook kunnen zeggen dat het om het exporteren van kinderen gaat.”

Video
Het hele fragment over Summer uit RTL Boulevard kun je hieronder bekijken:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten