Beste vrijwilligerswerk ooit: knuffelen met baby's in het ziekenhuis

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is er mee begonnen

Vrijwilligerswerk baby's
Unsplash / Filip MrozShutterstock

Het Izakia Ziekenhuis in Rotterdam leidt vrijwilligers op om te knuffelen met de baby's die in het ziekenhuis liggen. Ja, dit bestaat echt en het is toch werkelijk waar het meest heerlijke vrijwilligerswerk ooit. Uit talloze onderzoeken blijkt dat menselijk contact voor baby's belangrijk is. Het vermindert onder andere stress bij de baby's. De vrijwilligers bieden hun armen aan op de momenten dat ouders niet in het ziekenhuis kunnen zijn.

Kroelcare

Het Rotterdamse ziekenhuis is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat deze zogeheten Kroelcare aanbiedt. Zo'n 25 vrijwilligers zijn inmiddels opgeleid. Op een speciale plek in het ziekenhuis, in het Moeder en Kind Centrum, knuffelen ze kinderen tussen de nul en twee jaar. Daarnaast geven de vrijwilligers ook een flesje en verschonen ze luiers wanneer nodig.

Knuffel-vrijwilliger

Vorig jaar ging er op social media een filmpje viral van een knuffel-vrijwilliger uit Amerika. Deze bejaarde man is de korte termijn-opa voor veel baby's die zorg nodig hebben. De verpleegkundigen noemen hem "een grote schat" voor de afdeling. Wanneer zij druk zijn met hulpverlening, kan hij rustig met ze zitten en voor ze zingen. Probeer het maar droog te houden bij deze video.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten