Ronnie Flex is de winnaar van de Popprijs 2018

Ook de Pop Media Prijs werd dit weekend uitgereikt

Ieder jaar wordt de Popprijs uitgereikt aan de artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage leverde aan de Nederlandse popmuziek. De uitreiking van de Popprijs 2018 vond zaterdagavond plaats tijdens het Eurosonic Noorderslag-festival in Groningen. En de winnaar is: Ronnie Flex.

Steekt er bovenuit

De winnende artiest is gekozen door een jury, die in Ronnie Flex een duidelijke winnaar zag. “In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren, was er één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak,” aldus de jury.

Hij loopt voorop

“Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen.” De jury doet er nog een schepje bovenop. “Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen.”

BN'ers reageren
Ook een aantal BN'ers heeft mooie woorden te zeggen over de Nederlandse artiest. Onder anderen Lil Kleine en Monica Geuze feliciteren Ronnie in een lieve video.Winnaar
Ronnie Flex wint 10.000 euro prijzengeld en een beeld van de Nederlandse kunstenaar Theo Mackaay. Eerdere winnaars van de Popprijs zijn onder anderen Kensington, Martin Garrix, De Jeugd van Tegenwoordig en Anouk.

Pop Media Prijs
Niet alleen de Popprijs, maar ook de Pop Media Prijs werd afgelopen zaterdag uitgereikt. Deze prijs ging naar de Amsterdamse radiomaker Fernando Halman. Hij presenteert de ochtendshow van FunX.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten