Deze artiest gaat namens Nederland naar het Songfestival

Voor het eerst kiest de selectiecommissie voor een nog redelijk onbekende zanger

Met een unanieme stemming heeft de selectiecommissie van AVROTROS ervoor gekozen om singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te sturen in Tel Aviv. Met deze keuze slaat de commissie een nieuwe weg in, eentje waarbij niet alleen maar A-artiesten worden gekozen.

You go, Duncan
De 24-jarige Duncan de Moor studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Als artiest gaat hij door het leven als Duncan Laurence. Volgens Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie, werd de hele selectiecommissie van zijn stoel geblazen door het Laurence's nummer. "Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is."

Trots
Duncan zelf is trots op zijn deelname, zo laat hij weten via Instagram.

Een ding staat buiten kijf; Duncan heeft een dijk van een stem (niet het liedje waarmee hij meedoet):

Niemand minder dan Ilse de Lange tipte de selectiecommissie dat Duncan een goede kandidaat is. "Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Verder heeft hij ook de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek," aldus de zangeres.

The Voice
Mocht je denken; 'huh, wat is de link tussen Ilse en Duncan?' In 2014 deed de singer-songwriter mee aan The Voice of Holland. Hij koos voor Ilse als coach (daar heb je de link) en schopte het tot de liveshows.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nog effe wachten
Met welk nummer Duncan de wereld zal gaan verpletteren met zijn stem, is nog niet bekend. Van 14 tot 18 mei dit jaar zal het Songfestival in Israël plaatsvinden. Vorig jaar won de excentrieke Netta met het nummer Toy.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten