Google Maps komt met handige nieuwe functie: waarschuwingen voor flitspalen

Voor iedereen die regelmatig een boete in de brievenbus vindt

google-maps-nieuwe-functie
Instagram

We kunnen Google Maps ondertussen niet meer uit ons leven wegdenken. In de auto, op de fiets of met de benenwagen; wanneer we de weg niet weten, gebruiken we altijd de handige navigatie-app. Toegegeven, af en toe kunnen we helemaal niet met Google Maps omgaan. Maar zonder de app zouden we al helemaal verdwalen.

De app komt met een nieuw snufje dat voor automobilisten héél fijn is. Google Maps laat op een aantal locaties zien waar er flitspalen staan.

Buitenland
De nieuwe functie is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. In onder andere de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Rusland en Australië werkt de flitsherkenning wel al. Wanneer de update in Nederland plaatsvindt, is nog niet bekend.

Maximale snelheid
De waarschuwing voor flitsers komt gepaard met een andere nieuwe functie: het aangeven van de maximale snelheid. Linksonder in Google Maps krijg je steeds te zien hoe hard je maximaal mag rijden. Handig voor als je je route niet goed kent en geen idee hebt hoe hard je mag.

Live bus of trein volgen
Een andere handige functie die wél al een tijdje in Nederland te gebruiken is: Google Maps laat vanaf nu live zien waar je bus of trein rijdt. Oftewel: een fijne update voor de categorie mensen die nét op tijd (of net te laat) van huis vertrekt.

Realtime
De nieuwe functie heet Forenzen en vind je in de app. Via dat tabblad zie je niet meer alleen of er vertraging in je traject is, je kijkt ook realtime mee waar je bus of trein rijdt. De functie werkt via zowel Android als iOS. De functie is voor nu alleen te gebruiken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Google Maps struggles
Voor het geval je Google Maps (ook) op de fiets gebruikt, maar keer op keer in de war raakt van de app; je bent niet de enige. De ervaren verdwalers onder ons herkennen deze struggles vast en zeker.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten