Kamala Harris stelt zich verkiesbaar voor het presidentschap in Amerika

'De toekomst van het land hangt van jou af'

De verkiezingen voor de president van Amerika zijn pas in november 2020, maar de strijd is al lang begonnen. De Democratische Partij heeft al zes kandidaten geleverd die de plek van president Donald Trump willen innemen, waaronder één politicus die eruit springt: Kamala Harris.

Dubbel de boeken in

Waarom deze kandidaat opvalt? Als zij de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt, schrijft ze dubbel geschiedenis. Dan is zij niet alleen de eerste vrouw, maar ook de eerste zwarte vrouw die president is. Twee dingen die ons in het kader van gelijkheid en feminisme héél goed in de oren klinken.

Campagne
De 54-jarige Kamala Harris is nu senator, als afgevaardigde van Californië. Ze maakte afgelopen maandag bekend dat ze haar pijlen gericht heeft op de plek in het Witte Huis. Ze was toen live te zien in Good Morning America, de ochtendshow van de Amerikaanse zender ABC. En ze plaatste haar eerste campagnevideo op social media.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Diversiteit
In de video zien we verschillende mensen, met de nadruk op ‘verschillende’. Mensen van diverse leeftijden, afkomst, seksualiteit en huidskleuren komen voorbij. De boodschap van de video is duidelijk: Kamala Harris is er voor iedereen.

Amerikaanse waardes
In de video zien we de waardes van de presidentskandidaat: “Waarheid. Gerechtigheid. Fatsoen. Gelijkheid. Vrijheid. Democratie. Dit zijn niet alleen maar woorden. Dit zijn de waardes die wij Amerikanen heel belangrijk vinden, maar die nu allemaal op het spel staan.”

Samen vechten
Ze roept Amerikanen op om te stemmen: “De toekomst van ons land hangt van jou af,” vertelt ze. “Vecht voor onze Amerikaanse waarden.” Onder de video gaat ze door: “We weten dat Amerika beter kan zijn dan dit. Maar het is aan ons om het te veranderen. We moeten ervoor vechten. Samen.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten