Hi Jack: Musical 'Titanic' komt naar Nederland

Benieuwd wie de hoofdrol krijgt?

titanic
Titanic movie still

'En nu ben ik wel klaar met de film Titanic' said no one ever. Titanic is zo'n klassieker, die kun je blijven kijken en ook blijven uitmelken wat ons betreft. Wist je dat er een Broadway-musical is van Titanic? En dat deze musical naar Nederland komt.

Jack van Kooten
Er is zelfs al bekend wie een van de hoofdrollen gaat vertolken: René van Kooten. Dat maakten theaterproducenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf vandaag bekend. Dit duo zorgt ervoor dat de musical, die in 2001 ook in Nederland speelde, in het theaterseizoen 2020-2021 te zien zal zijn.

Het verhaal
Maar wie nu denkt dat René van Kooten in de huid gaat kruipen van Jack Dawson, moeten we teleurstellen. In de musical staan zes bemanningsleden en drie vrouwelijke passagiers centraal, die het verhaal van de Titanic vertellen. De voorstelling op Broadway won vijf Tony Awards en een Drama Desk award.

De film Titanic nog nooit gezien? Schaam je en ga 'm snel kijken, we leggen je uit waarom.

Beste filmkoppel ooit
Kate Winslet en Leonardo DiCaprio spelen als Jack en Rose het beste on screen koppel aller tijden. Vergeet Allie en Noah in The Notebook en Chuck en Blair in Gossip Girl. Beide ook zéker geloofwaardig, maar nee, Kate en Leo hebben meer chemie. En die chemie komt - gezien de duur van de film - in veel scènes goed tot z'n recht. Zoals bij de scėne waarin Rose de sloep op gaat. Deze beelden gaan door merg en been. Bijna alsof je zelf afscheid neemt van je geliefde. Doe je ook, want je wordt verliefd op Leonardo DiCaprio.

Fantastische scènes
Meestal telt een film twee of drie memorabele scènes. Titanic stapelt, zeker wanneer het schip begint te zinken, memorabele scène op memorabele scène. Zowal qua decor (hoe James Cameron het kantelende schip in beeld brengt; kippenvel) als qua details (de blik van Kate Winslet, haar bijna lichtgevende porseleine huid door het vuurwerk op de achtergrond en dan de muziek. Och de muziek.)

Geschiedenisles
De film laat een goed beeld zien van begin 1900. De kleding, de kloof tussen arm en rijk - het klassenverschil - en de oneerlijke kansen die daarbij horen. Wie krijgt een plek op de sloep en wie is verloren? En het zinken van de Titanic is natuurlijk een waargebeurde ramp. Een visuele geschiedenisles, een must see.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten