Ook Kendall, Bella en Hailey worden aangeklaagd in zaak Fyre Festival

De modellen moeten verantwoording afleggen aan de rechter

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een onbewoond eiland in de Bahama's, de bekendste modellen, de beste artiesten, het chicste eten en de mooiste villa's aan zee om na een strandparty wakker te worden. In 2017 had Fyre Festival hét muziekfestival voor influencers, celebrity's en kort gezegd iedereen met te veel geld moeten worden...

Onder andere Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber lieten zich voor het karretje spannen (lees: werden buitenproportioneel goed betaald) om promotie te maken voor het festival. Dat grapje komt ze nu waarschijnlijk duur te staan.

Come fly with me
De grootste sterren werden ingevlogen om mee te werken aan het gelikte promotiefilmpje (zie hieronder) dat voorafgaand aan het festival werd gemaakt. Dankzij die video én een slimme social mediastrategie - waarbij tientallen sterren exorbitant veel betaald kregen om een post te doen op Instagram - was het festival in no time uitverkocht.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Inschattingsfoutje...
Je voelt 'm al aankomen; het hele feest ging uiteindelijk niet door. Nou ja, het ging wel door, maar bleek een genante façade met droge broodjes kaas in plaats van sterrensushi en kampeertenten in plaats van luxe villa's.

Op de blaren
Niet alleen zit de charlatan achter dit festival, Billy McFarland, nu een 6-jarige gevangenisstraf uit en heeft hij een claim van 26 miljoen dollar aan z'n broek hangen, ook modellen als Bella Hadid, Hailey Bieber, Emily Ratajkowski, Elsa Hosk en Kendall Jenner moeten binnenkort de rechter uitleg geven hoe de betalingen zijn verlopen.

En nu?
De faillissementsrechtbank is aan het uitzoeken wat er met de 26 miljoen dollar is gebeurd die opperfraudeur McFarland heeft opgehaald bij investeerders. Verschillende mensen en bedrijven worden gedagvaard: IMG Models en DNA Model Management, die de modellen representeerden en respectievelijk $1,2 miljoen en $300.000 ontvingen van McFarland, de modellen zelf en andere influencers die meededen aan de promotie van het festival.

Vooral Kendall moet extra uitleg geven; in januari 2017 ontving zij $250.000 om een Instagrampost te wijden aan het festival. Dat deed ze braaf, alleen in die post werd niet duidelijk dat het om betaalde promotie ging. Je snapt; het model heeft de post inmiddels verwijderd en distantieert zich van het rampzalige evenement.

We zijn er nog niet
Ook wordt het marketingbedrijf gedagvaard dat meehielp aan de online promotie van Fyre Festival. Jerry Media wordt bekritiseerd voor het manipuleren van klanten. Het event werd gepromoot terwijl al lang duidelijk was dat Fyre de verwachtingen niet kon waarmaken en klachten van klanten werden verwijderd op social media om imagoschade te omzeilen.

En dit is pas het topje van de ijsberg aan artiesten en bedrijven die opheldering moeten geven over de ontvangen bedragen van McFarland.

Oplichterij
Fyre was gebouwd op een bulk aan modellen en influencers die zich bezighielden met de giga-cheques die ze in ontvangst mochten nemen. Een social media bubbel vol hoopvolle Bahama-plaatjes.

Wat het festival verder inhield en hoe het qua organisatie verliep, daar hield niemand zich echt mee bezig... Het enige dat influencers zagen, waren dollartekens en gratis reisjes naar een zonnig oord.

Velen zeggen dat ze geen idee hadden hoe ernstig het gesteld was met de organisatie van het festival. In realiteit voelden ze zich vermoedelijk niet verantwoordelijk (genoeg) voor de invloed die zij op hun gigantische following hebben.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten