Dr. Martens lanceert nieuw model boots

Een limited edition die tijdelijk verkrijgbaar is

Als je aan dé schoen van deze winter denkt, duurt het waarschijnlijk niet lang voordat Dr. Martens in je opkomt. Waar de 'kistjes' vroeger vooral door politieagenten, postbodes en fabrieksarbeiders werden gedragen, zijn ze nu niet meer weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld.

Het kost wat bloed, blaren en tranen om ze in te lopen, maar dan heb je ook wat. De boots passen werkelijk overal bij. Inmiddels kennen we de originele modellen wel. Daar heeft het schoenenmerk iets op bedacht: ze komen met een limited edition speciaal voor Chinees Nieuwjaar.

Nieuw model
Op 5 februari is het Chinees Nieuwjaar, een van de belangrijkste feestdagen van China. Dit jaar is 't het jaar van het Varken. Ter gelegenheid van die feestdag lanceert Dr. Martens een speciale uitvoering van hun 1460-boot.

De schoen is gemaakt van suède met aan de zijkant Happy New Year geëtst in Chinese symbolen. De stevige zool (waar het merk om bekend staat) is dit keer niet beige maar rood - een belangrijke kleur in de traditionele Chinese cultuur.

image
Dr. Martens
image
Dr. Martens
image
Dr. Martens
image
Dr. Martens

De 1460-boot is afgewerkt met rode stiksels. Ze zijn zowel online als in de winkels verkrijgbaar voor €170.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten