Waylon is kritisch over The Voice of Holland-winnaars

We weten niet of de makers van The Voice blij zijn met zijn advies

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Als iemand recht van spreken heeft over het succes (of liever gezegd het ontbrekende succes) van veel The Voice of Holland-winnaars, dan is het Waylon wel, gezien hij zelf doorbrak dankzij een talentenjacht: Holland's Got Talent.

En of hij iets te zeggen heeft over de winnaars van afgelopen jaren. Over onder anderen Pleun, Julia, Jim en Iris dus. Niet over Maan, die als een van de weinigen wel succes boekt in de muziekindustrie.

Backstage
"We hebben daar achter de schermen ook weleens discussie over," zegt hij tegen De Telegraaf. "Je hebt bijna de hele vijver met talent in Nederland leeggevist en je hebt geen gigantische ster gemaakt. En dat heeft niets te maken met het programma. Je kunt geen beter podium krijgen als artiest."

Wat de reden voor het uitblijvende succes dan wel is, volgens de zanger? "Op het moment dat een artiest heeft gewonnen, zoals vorig jaar Jim, gaat hij een coveralbum opnemen. Dat vind ik doodzonde. Ik wil Jim leren kennen, die covers heb ik hier al gehoord."

Advies
Waylon adviseert de kandidaten dus om het jaar na The Voice te gebruiken om de échte jij aan het publiek te laten zien. "Het programma is een geweldige etalage. Maar de artiesten moeten slimmer zijn, en het verloop na de winst is een probleem," aldus Waylon, die zelf eigenwijs geen contract tekende toen hij tweede werd in Holland's Got Talent.

"Toen ik mij niet vastlegde, werd gezegd dat ik een jaar niet mocht werken. Ja, nou en? Toen had ik de tijd om mijn shit op orde te krijgen, liedjes te schrijven en een eigen plaat op te nemen," gaat hij verder.

Contract
We weten niet of de makers van The Voice blij zijn met Waylons advies, maar eerlijk is hij wel. "Als ik had meegedaan aan The Voice, had ik geen enkel contract getekend daarna. Dan had ik gezegd: ’Zoek het allemaal maar uit. Er zijn tweeënhalf miljoen mensen die mij hebben gezien en die gaan mij niet vergeten. Ik ga nu werken aan mijn eigen carrière."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten