Rappen, dat kan-ie. Een friettent runnen ook. En omdat Lil’ Kleine weet dat kleertjes het heertje maken, komt hij met een eigen kledinglijn. Dik, vindt-ie zelf. Net zo dik als zijn leven en zijn liefde voor zijn vriendin.

En wij vinden het vooral heel dik dat Jorik Scholten, zoals Lil' Kleine echt heet, de baas is van ons kersverse maartnummer. De 24-jarige rapper nam afgelopen weken de boel over op onze redactie en is deze maand de gasthoofdredacteur van Glamour, of zoals hij het zelf graag noemt “eind-baas”.

Wat je kan verwachten? Kleine als beautyredacteur, nog niet eerder getoonde baby- en kinderfoto's, interviews met friends & family én een groot interview met onze eindbaas. Een preview daarvan lees je hieronder.

Lil’ Kleine werd op 15 oktober 1994 als Jorik Scholten geboren op de Amsterdamse Wallen, groeide op in de Jordaan en woont nu vlak bij het Leidseplein. Binnenkort gaat hij verhuizen, maar wel binnen de ring, want: “Ik zal Amsterdam nooit verlaten.”

Hele dikke stick
Hoe Kleine's dag eruit ziet als hij niet werkt? Niet heel spannend, zo zegt hij zelf. “Heel saai, haha. Ik word om een uur of twaalf uur wakker. Dan ga ik eerst mijn vriendin knuffelen (lacht), en dan laat ik haar wat eten maken, liefst meenemen, een Turks ontbijtje."

Zij is van mij
In augustus vroeg Kleine zijn vriendin Jaimie Vaes ten huwelijk. Niet alleen mag zij zichzelf de verloofde en binnenkort 'vrouw van' Jorik noemen, maar over een aantal maanden ook de moeder van zijn kind.

Dat Jaimie zijn vrouw zou worden, wist Jorik al van jongs af aan. “Ik was vijftien toen ik in de studio zat en zij binnenkwam om iets af te geven. Ik zag haar en zei meteen: ‘Met haar ga ik trouwen."

Hij werd faliekant uitgelachen door zowel zijn vrienden als Jaimie. Maar wie het laatst lacht, lacht het best: "Maar goed, we werden wel vrienden, tot ik haar twee jaar geleden een appje stuurde met de tekst: Geef me één keer de kans om jou mijn vrouw te maken. Zo gezegd, zo gedaan.”

Wat bindt jullie?
Op de vraag wat Jaimie de perfecte vrouw maakt, geeft Jorik vastberaden en liefdevol antwoord. “Zij is mijn gabber, mijn beste vriend, wij denken echt precies hetzelfde. En ze kan mij heel veel leren, qua normen en waarden."

Benieuwd naar het hele interview? Dat lees je in ons kersverse maartnummer, waarvan Lil’ Kleine de baas is. Dat nummer heeft niet één, niet twee, maar drie verschillende covers. Voor de limited-edition cover met handtekening ren je naar Ako, want op is op. Ben je een echte fan en wil je de speciale zwart-wit-editie? De eerste 100 nieuwe abonnees krijgen ‘m toegestuurd. Dit geldt alleen op het Glamour-abonnement + Fresh 'n Rebel bluetooth-speaker.