Louboutin wint rechtszaak tegen Van Haren om 'rode zool'

Ain't nobody got time for that

Human leg, Footwear, Leg, High heels, Street fashion, Shoe, Ankle, Foot, Fashion, Joint,
Christian VierigGetty Images

Denk je aan een knalrode schoenzool, dan denk je aan... Louboutin. Toch? Het high fashion schoenenmerk staat al decennia bekend om hun iconische rode zool die je van veraf al herkent.

In 2012 ging Van Haren met dat idee aan de haal. In hun Fifth Avenue by Halle Berry collectie bracht de betaalbare schoenenketen een zwarte pump met rode zool op de markt. Alleen dan voor een paar tientjes, in plaats van honderdjes. Daar stak Louboutin een stokje voor.

Footwear, High heels, Court shoe, Shoe, Red, Basic pump, Leg, Leather, Foot,
Van Haren

The fight is on
In 2013 maakte de Franse schoenenontwerper bezwaar tegen Van Haren om het gebruik van hun handelsmerk. Die strijd duurde járen en jaren.

Vorig jaar liet het Europese Hof van Justitie al weten dat zij Louboutin in haar gelijk stelt en ze alleenrecht op de bekende rode zolen mogen claimen. Ook de rechtbank in Den Haag moest uitspraak doen. Dat deden ze deze week.

Het eindoordeel: zij komen tot dezelfde conclusie als het Hof. Kortom; niemand anders mag de iconische rode zool gebruiken behalve Louboutin.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten