Billy McFarland (van het geflopte Fyre Festival) moet miljoenen extra betalen

Iets met 'eigen schuld'....

Barechested, Vacation, Fun, Muscle, Chest, Summer, Smile, Spring break, Sun tanning, Photography,
Fyre Festival

Billy McFarland, de charlatan achter het Fyre Festival, kreeg het voor elkaar om 26 miljoen dollar te verdoezelen en duizenden mensen op te lichten. Nu heeft hij er nog een (financieel) probleem bij. Niet alleen zit hij op het moment zijn 6 jaar durende gevangenisstraf uit, hij mag ook nog 3 miljoen dollar extra terugbetalen.

Duur 'grapje'
Dit najaar bekende de 27-jarige opperfraudeur Billy McFarland schuld in verband met zijn oplichterij rond het Fyre Festival. Zijn straf: hij moet zo'n 26 miljoen dollar terugbetalen aan investeerders. Die eis kwam bovenop een celstraf van zes jaar wegens fraude.

Blijkbaar heeft McFarland zijn lesje nog steeds niet geleerd. Nu heeft een rechter in New York maandag bepaald dat hij nog eens 3 miljoen dollar moet betalen aan een sponsor van het Fyre Festival. Allereerst kwam hij niet opdagen bij een zitting rond de rechtszaak en eerder in het proces lapte hij zijn aanwezigheidsplicht ook al aan zijn laars. Kortom; dat is een totaalbedrag van bijna 30 miljoen dollar in de min.

Hoe zat het ook alweer
Een onbewoond eiland in de Bahama's, de bekendste modellen, de beste artiesten, het chicste eten en de mooiste villa's aan zee om na een strandparty wakker te worden. In 2017 had Fyre Festival hét muziekfestival voor influencers, celebrity's en kort gezegd iedereen met te veel geld moeten worden... En dat alles onder de vleugels van McFarland én rapper Ja Rule.

De grootste sterren werden ingevlogen om mee te werken aan het gelikte promotiefilmpje (zie hieronder) dat voorafgaand aan het festival werd gemaakt. Ze lieten zich voor het karretje spannen (lees: werden buitenproportioneel goed betaald) om promotie te maken voor het festival. Dankzij die video én een slimme social mediastrategie was het festival in no time uitverkocht.

Inschattingsfoutje...
Je voelt 'm al aankomen; het hele feest ging uiteindelijk niet door. Nou ja, het ging wel door, maar bleek een genante façade met droge broodjes kaas in plaats van sterrensushi en kampeertenten in plaats van luxe villa's.

Niet alleen zit McFarland nu zijn straf uit en heeft hij een dikke claim aan z'n (nu goedkope) broek hangen, ook modellen als Bella Hadid, Hailey Bieber, Emily Ratajkowski, Elsa Hosk en Kendall Jenner moeten binnenkort de rechter uitleg geven hoe de betalingen zijn verlopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten