Prins Constantijn wil nooit meer in een panel zonder vrouwen

You go, Constantijn!

Prince Constantijn  Of the Netherlands Opens RoboBusinessEurope In The Hague
Patrick van KatwijkGetty Images

Prins Constantijn had woensdag een interview met Het FD, waarin hij uitspraken deed waar we blij van worden.

Anno 2019 is de verhouding man-vrouw op de werkvloer nog steeds niet gelijk. Helaas. Niet alleen krijgen vrouwen minder betaald, ook worden wij minder serieus genomen als directie-, management-, bestuurs-, etcetera, kandidaten.

Daar is ook Constantijn van op de hoogte. Hij ziet het dagelijks op de werkvloer gebeuren, iets waar hij nu een stokje voor steekt. Hij weigert ooit nog in een panel te zitten waar geen vrouw in is opgenomen.

Meer inclusiviteit
Constantijn zet zich in voor start-ups. Hij werkt als ambassadeur voor StartupDelta om beginnende Nederlandse bedrijven te ondersteunen in hun groei. In zijn functie merkt hij op dat er te veel start-ups zijn die alleen uit mannen bestaan.

"Voor een investeerder moet het toch een rode vlag zijn als er alleen mannen in een managementteam zitten", vertelt hij. Volgens de 49-jarige prins is gebrek aan inclusiviteit nadelig voor bedrijven. Dat gebrek heeft volgens de prins te maken met 'onbewuste vooroordelen over vrouwelijke ondernemers'.

Onderzoek
Cijfers beamen wat Constantijn zegt. De Vrije Universiteit Amsterdam deed vorig jaar nog onderzoek naar investeringsfondsen. Daaruit bleek dat die fondsen veruit het overgrote deel van hun geld in start-ups steken geleid door mannen. Een schamele 1,6 procent gaat naar bedrijven waarin vrouwen de leiding hebben.

Dat kan veel, maar dan ook veel beter. Constantijn weet daar een oplossing voor: "Je kunt bijvoorbeeld wegblijven uit een investeringscommissie waar geen vrouwen in zitten."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten