Je geliefde bakkie Starbucks-koffie maak je binnenkort vanuit huis

Ja ja, is dat heuglijk nieuws of wat?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ben jij het type dat haar pinpas veel te veel laat wapperen als je een Starbucks-logo ziet? Gevalletje: je lijkt Starbucks' hoofdsponsor wel door de latte machiatto's (met sojamelk en shot karamel) die je bij de koffieketen bestelt.

We hebben nieuws voor je: je pinpas gaat het binnenkort een stuk rustiger krijgen. Over een paar weken zijn Starbucks-cups, pakken koffiebonen en -poeder in de Nederlandse supermarkt te koop. Dan kun je dus je eigen Starbucks zetten (weet je ook meteen zeker dat je naam goed wordt geschreven).

Bring it to me
Over een paar weken zijn in totaal 24 koffieproducten van het Amerikaanse koffiemerk in Nederlandse supermarkten te koop. Hierbij gaat het om hele koffiebonen, gemalen en gebrande koffie en cups (die zijn ontwikkeld met dezelfde technologie als onder andere Nespresso en Nescafé). De cups zijn te gebruiken in dezelfde apparaten als waarmee je Nespresso en Nescafé maakt.

Je mag Nestlé dankbaar zijn voor deze ontwikkeling. Zij hebben vorig jaar een miljardendeal met Starbucks gesloten waardoor zij nu de rechten hebben om Starbucks-producten buiten de filialen van de keten te verkopen. Hierdoor is de verkoop in onder andere Nederlandse supermarkten mogelijk geworden. Overigens vallen de voorverpakte koffie's van de keten, die nu al in de schappen liggen, niet onder deze afspraak.

Betere verkoop
Nederland is een van de eerste landen waar Starbucks-producten straks in de schappen te vinden zijn. Nestlé hoopt met deze samenwerking vooral dat Noord-Amerikanen meer producten in de supermarkt zullen gaan kopen. Dat doen ze nu nog te weinig omdat ze toch vaak grijpen naar de voor hen bekende logo's. 'We hopen meer cups voor onze koffiemachines te verkopen nu er een voor Amerikanen bekend logo op prijkt," aldus een woordvoerder van Nestlé.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten