Deze vega curry van de Amerikaanse Alison Roman gaat compleet viral

Een gerecht met een hashtag en 38k likes

THAI SHRIMPS GREEN CURRY. Thailand tradition green curry soup with shrimps prawns and coconut milk. Green Curry in blue plate on gray background.
LarisaBlinovaGetty Images

Geen meme, geen gifje, geen blauwe jurk, maar een recept voor een curry is afgelopen maand compleet viral gegaan. Even een heads up als je geen 'foodies' volgt: het gaat om een vegetarisch stoofpotje, een curry, van de Amerikaanse receptenschrijfster Alison Roman.


Lekker scoren

Het gerecht heeft een hashtag, #thestew, en een foto van de curry haalt gerust een dikke 38.000 likes. Hieronder de foto van The New York Times, de titel die het recept voor het eerst publiceerde. Where it all started...

Makkelijk en goedkoop
Waarom het recept zo'n succesnummer is? Het is een super makkelijk, maar ontzettend lekker én gezond: kruidige kurkuma met milde kokosmelk en knapperige kikkererwten. Je maakt de warme maaltijd binnen 45 minuten. Het is een foolproof recept met weinig ingrediënten, die allemaal goedkoop zijn. En de hoofdingrediënten kunnen ook nog eens maandenlang in je keukenkastje staan: een blik kokosmelk en een blik kikkererwten.Hier maakt Alison het recept zelf, dus dan kun je kijken, kijken, (en daarna zéker) koken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten