Concert R. Kelly in Amsterdam definitief geschrapt

"Als organisatie wilden wij ons al in een vroeger stadium terugtrekken"

r-kelly
Getty Images

In januari volgden twee nieuwsitems nogal ongelukkig op elkaar: de documentaire Surviving R. Kelly (waarin de zanger wordt beschuldigd van seksueel wangedrag, machtsmisbruik en seks met minderjarigen) en zijn concert op 20 april in The Box in Amsterdam. Dat concert werd al gauw - terecht - geboycot. Met succes, blijkt nu.

Statement
Het geplande concert gaat definitief niet door, meldt concertorganisator J. Noah Entertainment. Mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

J. Noah verklaart in een statement dat de organisatie zich al veel eerder wilde terugtrekken. "Echter, door contractuele overeenkomsten en eventuele financiële gevolgen was dat in een eerder stadium niet mogelijk. Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden omtrent R. Kelly is dit nu wel mogelijk, zijn paspoort is ingenomen en hierdoor kan hij zijn tour niet laten plaatsvinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om het contract met R. Kelly te ontbinden.”

Strafzaak
R. Kelly wordt verdacht van het seksueel misbruiken van vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen. Hij gaf zich eind februari aan bij de politie en is momenteel op borgtocht vrij in afwachting van zijn zaak.

Documentaire
De docu Surviving R. Kelly nog niet gezien? De docu bestaat uit zes afleveringen. Er komen verschillende bekenden van Robert Sylvester Kelly (zoals de zanger echt heet) aan het woord, waaronder een voormalige vriend van de R&B-zanger. Volgens Lovell Jones is het algemeen bekend dat R. Kelly op jonge vrouwen valt. Op een after-party na een optreden moest Lovell naar eigen zeggen altijd voor R. Kelly op zoek moest naar vrouwen “die er jong uitzagen.”

Verschillende slachtoffers van R. Kelly komen in de documentaire aan het woord. Één van de vrouwen beschrijft de zanger als twee personen: R. Kelly en Robert. Volgens haar is R. Kelly “een leuke, lachende, lieve gast.” En Robert is “de duivel”.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten