Maak kennis met een nieuwe vorm van reizen, speciaal voor vrouwen

Door vrouwen, voor vrouwen, met vrouwen

Swimming pool, Water, Leisure, Fun, Vacation, Summer, Games, Recreation, Leg, Muscle,
Pascal Shirley

Uit onderzoek van reisorganisatie Sawadee blijkt dat 60 procent van de Nederlandse vrouwen graag met een vrouwelijke reisgenoot reist. Waarom? Vrouwen voelen zich in dat geval meer op hun gemak. Vandaag, op Internationale Vrouwendag, introduceert Sawadee daarom een nieuw initiatief: Vrouw op Reis. Dat is precies wat je denkt dat het is: reizen door vrouwen geregeld, voor vrouwen georganiseerd en met enkel en alleen vrouwen.

Vrouwen zijn gewoon leuker

De vakantiebeleving van mannen en vrouwen verschilt sterk. Uit het onderzoek - waaraan 500 vrouwen meededen - blijkt dat bijna 70 procent van de vrouwen zich weleens ergert aan mannelijk gezelschap tijdens vakantie. De grootste ergernissen die worden genoemd zijn dominantie (39%) en een minder goed inlevingsvermogen van de man (37%). Ruim de helft van de vrouwen (58%) geeft hierbij aan een groepsreis met enkel vrouwen wel te zien zitten.

Nog even die schoenen bekijken..

Daar speelt reisorganisatie Sawadee op in. Juist omdat de dynamiek tussen mannen en vrouwen zo anders is, hebben zij een speciale vrouwenreis samengesteld. Dan kun je niet alleen nog naar die ene winkel of dat extra saunaatje pakken (want ja, vrouwen begrijpen elkaar daarin), maar ook naar plekken waar je anders niet zou komen.

De groepsreizen speciaal voor vrouwen gaan naar bestemmingen als Jordanië, Kenia, Iran, Peru en Vietnam. Op die manier zie je de wereld vanuit het perspectief van andere vrouwen en geeft het je toegang women-only plekken, zoals een bedoeïenentent in Jordanië of een vrouwenpark in Iran.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Wil je weten