Hier blijf je op de hoogte van de Women's March in Amsterdam vandaag

Volg live de inspirerende speeches

Womens March for a united Netherlands in Amsterdam
NurPhotoGetty Images

Vandaag om 12:30 start de tweede Women's March in Amsterdam. In 2017 vond de eerste Women's March plaats vanaf het Museumplein, voor de Amerikaanse ambassade. Nu start de mars vanaf De Dam.

De meerdere factoren van onderdrukking

Het thema van het evenement is dit jaar intersectionaliteit, met als motto 'All Oppression is Connected'. Twee organisatoren van de Nederlandse Women's March vertellen dat ze daarom bewust het podium willen geven aan mensen die onderdrukt worden. "Zo spreken er bijvoorbeeld vrouwen van kleur, met een beperking, Islamitische vrouwen, mannen en sekswerkers." De Women's March is dus niet alleen schreeuwen, maar misschien wel vooral luisteren.

Signaal afgeven

Je kunt nog een trein pakken richting Amsterdam, want bij zijn is meemaken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd én hoe groter het signaal dat zowel mannen als vrouwen de ongelijke positie van vrouwen in de samenleving opmerken en bekritiseren.

Livestream

Geen mogelijkheid om mee te lopen? Geen probleem. Ook thuis vanaf de bank kun je vandaag leren van de speeches die worden gegeven aan de menigte. Via de Facebookpagina van de Women's March Amsterdam kun je een livestream volgen. De mars eindigt rond 15:00 op het Museumplein.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten