De beste protestborden van de 1500 Women's Marchers

Gisteren vond de tweede Women's March in Amsterdam plaats

Tijdens de tweede Women's March in Amsterdam hebben er zo'n 1500 mensen meegelopen van De Dam naar het Museumplein. Volgens de organisatoren was het een groot succes, mede dankzij de vele politieke aandacht dat het evenement kreeg.

Soorten onderdrukking

Op het Museumplein waren enkele speeches te horen met als thema "All opression is connected", alle soorten onderdrukking hebben met elkaar te maken. Oftewel, als je jezelf feminist noemt, maar je hebt geen oog én oor voor moslimvrouwen, lichamelijk beperkte mensen, transgenders of wíe dan ook die onderdrukt wordt, wat lul je dan? Want soms ben je naast feminist, ook ziek én queer, zoals Tamar Doorduin die via Instagram een verslag van de Women's March deed. Haar foto's en video's kun je terugzien onder de highlight Women's March op haar Instagram. Dan snap je dat er voor meerdere factoren wordt gestreden.

Beste borden
Kinderen, jongeren, ouderen, mannen en vrouwen gaven met hun aanwezigheid een signaal, maar óók met hun geweldige protestborden. Een greep uit het beste van de Women's March 2019.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten