De hoogtepunten uit Meghan Markles Internationale Vrouwendag-speech

"Hashtags zijn niet genoeg"

Meghan-markle-speech
Samir HusseinGetty Images

Afgelopen vrijdag was het Internationale Vrouwendag. Celebrities eerden de dag op social media. Royal en powervrouw Meghan Markle was te gast bij een panel voor stichting The Queen's Commonwealth Trust. Hier sprak ze zich uit over feminisme. Wij hebben de hoogtepunten voor je op een rij gezet.

Iedereen
Tijdens Women's Day staat gelijkheid centraal. Volgens Meghan hebben we hier allemaal baat bij: "Wanneer vrouwen een carrière, opleiding of kans missen vanwege het systeem waarin ze leven, lijden we allemaal." Daarom is het volgens de hoogzwangere royal extra belangrijk dat iedereen meehelpt in deze strijd. "Als er iets mis is en er is een gebrek aan gerechtigheid en ongelijkheid, moet iemand iets zeggen. Waarom kan jij dat niet zijn?"

Praten
Er werd vrijdag over de hele wereld gepraat over gelijkheid, maar dit is niet genoeg. "Er wordt gezegd dat meisjes met dromen vrouwen met een visie worden," aldus Meghan. "Zullen we elkaar helpen om dit waar te maken?"

De Hertogin van Sussex gaat verder: "Het is niet genoeg om gewoon over gelijkheid te praten. Je moet het geloven. Je moet eraan werken. Laten we er vanaf nu samen aan werken. Hashtags zijn niet genoeg."

Baby
Meghan is eind april uitgerekend. Welk geslacht de baby heeft, is nog niet bekend (al denken wij een meisje.) Maar dat de ouders hopen dat hij/zij een feminist wordt, is zeker. "Ik zag een documentaire op Netflix over feminisme. Hierin zeiden ze: 'Ik voel de embryo schoppen van feminisme.' Dat vond ik echt geweldig. Dus jongen of meisje, we hopen dat dit bij ons ook het geval is," aldus Meghan.

Benieuwd naar het hele interview? Bekijk de video hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten