Louis Vuitton gaat kleding geïnspireerd op Michael Jackson niet produceren

De items werden getoond tijdens Paris Fashion Week

Michael-Jackson-Louis-Vuitton
KMazurGetty Images

Louis Vuitton heeft besloten niet langer kleding te produceren die op Michael Jackson geïnspireerd is. Dit meldt het modemerk in een statement. De overleden zanger is op dit moment volop in het nieuws door de documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen beweren seksueel misbruikt te zijn door de artiest.

LV
In januari toonde Louis Vuitton tijdens Men's Fashion Week Paris hun nieuwe herencollectie. Verschillende items uit de lijn zijn geïnspireerd op Michael Jackson, zoals een shirt met daarop MJ's schoenen afgebeeld.

Statement
In een exclusief statement aan website WWD laat het Franse modehuis weten dat ze de items met Michael Jackson-elementen allemaal niet gaan produceren. Virgil Abloh, creatief directeur van de herenkleding van Louis Vuitton, vertelt dat het merk niet op de hoogte was van de documentaire tijdens de modeshow: "Ik wilde in deze show verwijzen naar Michael Jackson als een popcultuurartiest. Ik ben me ervan bewust dat de show, door deze documentaire, emotionele reacties heeft veroorzaakt." "We vinden de beschuldigingen in de documentaire zeer verontrustend," voegt CEO Michael Burke aan het statement toe.

Starbucks
Louis Vuitton is niet het enige merk dat zich distantieert van Michael Jackson. Starbucks laat weten geen muziek meer van de artiest te draaien in hun filialen. Rapper Drake besloot een nummer uit zijn show te halen waarin je Jacksons stem hoort. En de The Simpsons verwijdert een aflevering waarin 'the King of Pop' te zien is.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten