Sia is de nieuwe vrouwelijke recordhouder op YouTube

Ze haalt Katy Perry en Taylor Swift in

Sia-record-YouTube
Stuart C. WilsonGetty Images

Sia, de zangeres van het zwart-witte kapsel, grote haarstrikken en talloze hits heeft een YouTube-record behaald. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste video's die meer dan een miljard keer zijn bekeken.

Record
De Australische Sia Kate Isobelle Furler heeft met vijf van haar liedjes op YouTube de magische grens van een miljard overschreden. Het is de eerste keer dat een vrouw dit succes behaalt. Katy Perry en Taylor Swift staan op een tweede plek met vier video's.

Liedjes
Haar megahit Chandelier staat met stip op nummer één. Deze video is inmiddels 2 miljard(!) keer bekeken. Verder staan haar eigen nummers Cheap Thrills samen met Sean Paul en Elastic Heart met Shia LaBeouf en Maddie Ziegler in de lijst. Ook schreef Sia het populaire Diamonds voor Rihanna die 1.3 miljard keer is bekeken.

Top
De top van de meest bekeken video's wordt nog altijd gedomineerd door mannen. Luis Fonsi en Daddy Yankee hebben dit record al lang op hun naam staan met Despacito. De teller van de video staat op 6 miljard. De nummer twee gaat naar Shape of You van Ed Sheeran met 4,1 miljard views. Op de derde plek staat See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Put met 4 miljard weergaven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten