Binnenkort kun je bij IKEA genieten van roze vegan ijsjes

Lekker voor jou en goed voor het milieu

Ikea-ijsnieuws
visualspaceGetty Images

IKEA is al lang niet meer de blauw-gele winkel van alle meubels die íets te moeilijk in elkaar te zetten zijn. Nee, ook op voedselgebied blijft de Zweedse gigant ons verassen. Van hotdogs tot gehaktballetjes tot nu ook roze vegan softijs. Lëkkër!

Proeven
Het ijsje, dat vanaf half april te koop is, wordt gemaakt van fruit en aardbeienpuree. Veel geld hoef je er niet voor neer te leggen, voor een kleintje betaal je 50 cent. Wel een kleine side note voor alle veganisten: het hoorntje is helaas nog niet vegan. Maar mocht je toch willen genieten van het ijs, is een bekertje een prima alternatief.

Goed voor de wereld
Het ijsje klinkt niet alleen heel lekker, het is ook erg duurzaam. Met de productie van deze snack wordt voor de helft minder CO2 uitgestoten dan bij normale softijsjes.

Veganistisch
De meubelzaak is niet de enige die met een vegan optie komt. Onder andere Magnum, Ben & Jerry's, Cornetto en Solero gingen IKEA al voor.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten