Kendall Jenner reageert eindelijk op mislukte Fyre festival

The Greatest Party That Never Happened

Kendall-Jenner-Fyre
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

Fyre moest hét festival van het jaar worden met de beste artiesten, het lekkerste eten en de populairste influencers. In werkelijkheid werd het één groot drama. Het event was een grote afgang en werd na één nacht afgeblazen. Model Kendall Jenner, een van de promoters van Fyre, reageert na maanden stilzwijgen eindelijk op het fiasco.

Festival
Even een kleine recap: ondernemer Billy McFarland en rapper Ja Rule organiseerden in 2017 het Fyre festival. Voor tickets legde je tussen de 1.000 en 10.000 dollar neer. Voor dat geld zou je kunnen genieten van eten van sterrenkoks, optredens van grote artiesten en overnachtingen in een villa. Probleem was dat het 'culinaire hoogstandje' uit een broodje kaas bestond en dat de villa's waren ingewisseld door tentjes op het strand. Met andere woorden: het was één grote oplichterij.

Modellen
Onder anderen Kendall Jenner, Gigi Hadid en Hailey Baldwin werden door de organisatoren overgevlogen naar de Bahama's om het festival te promoten op hun social media. Ondanks dat de organisatoren de boel gefraudeerd hadden én er zelfs een documentaire over verscheen op Netflix, hield Kendall Jenner haar lippen stijf op elkaar. Tot nu.

Interview
In een interview met The New York Times geeft het 23-jarige model haar kant van het verhaal: "Je wordt door mensen benaderd, soms gaat het om reclame, soms om hulp. Je weet nooit hoe iets uitpakt, het is inderdaad een risico. Ik doe zeker zoveel onderzoek als ik kan, maar soms gaat dat niet, omdat het een nieuw merk is. Je moet er dan maar vertrouwen in hebben en hopen dat het uitpakt zoals mensen zeggen dat het doet." Volgens een bron kreeg ze €220,000 voor haar promotie.

Gevangenis
Billy McFarland moet momenteel een zes-jarige gevangenisstraf uitzitten voor fraude. Ook moet hij miljoenen euro's aan investeerders terugbetalen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten