Sissy-boy is officieel failliet verklaard

Nooit meer interieur-goodies kopen van Homeland

Street Style: February 27 - Milan Fashion Week Fall/Winter 2016/17
Christian VierigGetty Images

The end of an era. Modeketens hebben het zwaar. Eerst viel het doek voor Cool Cat. Toen werd bekend dat ook Zoe Karssen het niet meer redde. Nu is het de beurt aan het Nederlandse merk Sissy-Boy. De rechtbank van Amsterdam heeft de modeketen officieel failliet verklaard.

Helaas
Het was erop of eronder voor Sissy-Boy. Het bedrijf zat al langer in zwaar weer. Vorig jaar probeerden ze al meer winst te maken door de kosten te drukken, maar net zoals veel andere ketens kampte Sissy-Boy met steeds mindere verkoopcijfers.

Verkoop mislukt
Eerder deze maand werd al uitstel van betaling aangevraagd. De eigenaren hebben nog geprobeerd om een doorstart te maken door de ketens te verkopen. Tevergeefs. Er zijn gesprekken gevoerd, maar een uiteindelijke verkoop ging niet door.

Oftewel; nog een Nederlandse keten kan het hoofd niet meer boven water houden. Sissy-Boy werd in 1982 opgericht en verkoopt kleding, accessoires en interieur-artikelen onder de naam Homeland (die jaloersmakend leuk waren). Ze hadden 45 winkels, een webshop en rond de zeshonderd medewerkers. De webshop is al offline gehaald.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten