Miljardair doneert €100 miljoen voor wederopbouw Notre-Dame

Hij is getrouwd met bekende actrice Salma Hayek

françois-henri-Pinault-salma-hayek
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

Zo ongeveer de hele wereld zag gisteren de Notre-Dame in vlammen opgaan. Het iconische gebouw stond in brand en de fundering van de kathedraal werd hevig beschadigd.

De Franse president Emmanuel Macron laat weten dat het gebouw opnieuw wordt opgebouwd en roept op om een financiële bijdrage te leveren aan de restauratie. Iemand die zijn verzoek extreem gul inwilligt is de Franse François-Henri Pinault, die maar liefst €100 miljoen doneert aan de kathedraal.

Wie is hij?
De miljardair François-Henri is de man van actrice Salma Hayek (From Dusk Till Dawn, The Hitman's Bodyguard). Bovendien is hij de CEO van Kering, het bedrijf dat grote modemerken als Gucci, Saint Laurent, Balenciaga en Alexander McQueen bezit.

Statement
De Franse site Le Figaro ontving een statement van de zakenman. "Mijn vader François en ik hebben besloten 100 miljoen euro te schenken uit ons Artemis fonds, dat tot ons familiebezit behoort," aldus de 56-jarige François-Henri. "Hiermee willen we bijdragen aan het werk dat verricht zal moeten worden om de kathedraal te herstellen.’’

Reactie Salma
Salma Hayek reageert ook op de ramp via Instagram. "Net als vele anderen ben ik diep geschokt en verdrietig dat de prachtige Notre-Dame in rook is opgegaan. Ik hou van je Parijs," schrijft de actrice.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten