Instagram experimenteert met verbergen van aantal likes en volgers

Angstaanjagend nieuws voor de influencers onder ons

Red, Selfie, Beauty, Skin, Photography, Fashion, Fun, Muscle, Leisure, Model,
Unsplash

Influencers gaan al huilen bij het idee... Heb je jaren gezwoegd om een flinke digitale achterban op te bouwen, kan Instagram je maandelijkse inkomen zomaar eens de vernieling in helpen. Het sociale medium is bezig met een experiment waarbij het aantal volgers en likes niet meer zichtbaar is. Scary shit.

Incognito
Het is geen geheim dat celebrities en influencers grof geld verdienen met hun foto's op Instagram. Hoe meer volgers, likes en reacties, hoe hoger het bedrag dat ze voor een gesponsorde post kunnen vragen. Iets waar Instagram zelf nu een stokje voor steekt.

De app Fast Company laat weten dat Instagram met een intern experiment bezig is om het aantal likes en volgers onder foto's te verbergen. "We willen dat volgers zich focussen op wat je deelt, niet hoeveel likes je post krijgt," aldus het statement dat ze als reden geven.

I, I follow
De app geeft aan dat het om een intern experiment gaat dat nog niet zichtbaar is voor gebruikers. Toch zijn er een aantal screenshots uitgelekt hoe dat er dan uit komt te zien. Alleen als eigenaar van de account kun je zien hoeveel likes je post krijgt, voor je achterban is het aantal onzichtbaar.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De reacties op de actie zijn tot nu toe gemengd. De een vindt het een verademing, terwijl de ander denkt dat het hele medium op die manier om zeep wordt geholpen.

FOMO
Influencers hoeven nog niet meteen aan een carrièreswitch te denken. Het is nog niet zeker of het experiment ook daadwerkelijk in realiteit wordt gebracht bij het grote publiek. Wel is duidelijk dat Instagram bezig is met manieren om de sociale druk te verlagen. Een goed streven, aangezien uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Instagram bij veel mensen voor stress en onzekerheid zorgt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten