Vengaboys zijn hit in Oostenrijk vanwege politiek schandaal

Oh, we're going to Austria!

vengaboys-nederland-we-re-going-to-ibiza
Tim RoneyGetty Images

Als je 'Whoah, we're going to Ibiza!' hoort, weet je dat je op een heerlijk fout nineties feestje bent beland. Wij zongen het nummer van de Nederlandse Vengaboys in onze jeugdjaren. Destijds was We're Going To Ibiza een nummer 1-hit. Nu is dat weer het geval, maar dan in Oostenrijk.

Politiek schandaal
De reden voor de plotselinge populariteit is al helemaal opvallend: het gaat om een politieke kwestie. Het begon bij het schandaal rondom de politicus Heinz-Christian Strache. Er is een video opgedoken waarin hij zich laat omkopen door een Russische investeerder op Ibiza.

Grapje
De Duitse komiek en tv-persoonlijkheid Jan Böhmermann plaatste als reactie op het schandaal voor de grap de videoclip van We're Going To Ibiza op Twitter. Het nummer sloeg aan bij zijn volgers en intussen is het een protestlied tegen extreemrechtse politiek in Oostenrijk geworden. De hit wordt zelfs tijdens demonstraties gedraaid:

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten