Ohoh: de Nutella-fabriek ligt stil vanwege een staking

En de Kinder Bueno's zijn in gevaar

nutella-fabriek
Chris Liverani

Heel slecht nieuws voor alle Nutella-lovers: de allergrootste fabriek ter wereld ligt stil. De werknemers zijn aan het staken, waardoor er nog maar heel weinig potten hemelse hazelnootpasta over de lopende band gaan.

Staking
Een groot deel van de werknemers van de fabriek, gelegen in de Franse gemeente Villers-Écalles, wil een loonsverhoging van 4,5 procent en een premie van €900. De fabriek zorgt elke dag voor 600.000 potten Nutella, wat een kwart van de wereldwijde productie is. Op dit moment wordt er in de fabriek nog maar voor 20 procent aan broodbeleg geproduceerd.

Kinder
Niet alleen de hazelnootpasta wordt op deze locatie gemaakt, ook de Kinder Bueno's komen hier vandaan. De productie voor deze snack ligt inmiddels helemaal stil. Of onze

guilty pleasure in gevaar komt? Volgens Fabrice Canchel van de vakbond raken de grondstoffen voor Nutella op: "Geen enkele vrachtwagen is sindsdien nog uitgereden of ingereden."

Nutella
Hopelijk komen de werknemers en -gevers snel tot een akkoord. In de tussentijd eten wij die laatste pot uit onze voorraadkast maar op.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten