Eindelijk: ook Ecuador maakt homohuwelijk legaal

Het vierde land in Latijns-Amerika

homohuwelijk-ecuador
paul mansfield photographyGetty Images

De liefde heeft weer gewonnen! Eerder werd het homohuwelijk in Taiwan gelegaliseerd en nu is het wetsvoorstel ook in Ecuador goedgekeurd.

Ecuador

Tot deze week werden homohuwelijk in Ecuador niet erkend. Iets wat wij ons in Nederland (gelukkig) bijna niet meer kunnen voorstellen. De hoogste rechtbank van het land heeft de nieuwe wet officieel goedgekeurd. Ecuador is na Argentinië, Brazilië en Colombia het vierde land in Latijns-Amerika.

Rechtbank
Het had bijna niet gescheeld of de wet was er niet gekomen. Hoewel vijf rechters vóór stemden, waren er ook vier tegenstemmers. Klein of groot verschil: de wet is er. De straten van de hoofdstad Quito stonden niet veel later na het besluit vol met feestende mensen en regenboogvlaggen. Ondanks het goede nieuws, is het land er nog lang niet. Zo kunnen stellen van het zelfde geslacht nog steeds geen kinderen adopteren.

Nederland
Nederland was 18 jaar geleden het allereerste (!) land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde. Twee jaar later, in 2003, volgde België. Begin 2019 koos ook Oostenrijk vóór het homohuwelijk. Inmiddels zijn er 26 landen met de wet. Nu de rest van de wereld nog.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten