Geen ochtendmens of avondmens? Dan ben jij misschien een middagmens

Ja, ook dat type bestaat

Middagmens
RawpixelGetty Images

Je hebt van die mensen die 's ochtends uit hun bed springen om een nieuwe dag te omarmen, en van die types die 's avonds nog lang niet aan slapen denken omdat ze dan het meest energiek zijn. Kon jij je nooit in één van die twee types vinden? Dat kan, want uit nieuw onderzoek blijkt dat je naast een ochtendmens en avondmens ook een middagmens kunt zijn.

De middagmens

Je bent een middagmens wanneer je in de middag – ongeveer tussen 12.00 uur en 18.00 uur – piekt. Je hebt dan de meeste energie, bent het creatiefst en productiefst en voelt je het fijnst. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel, het Brugmann Ziekenhuis en de Russian Academy of Sciences, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences, schrijft RTL Nieuws. In totaal vulden 1300 deelnemers een vragenlijst in over hun slaapgewoontes en vermoeidheidsniveau. Uit de antwoorden konden onderzoekers vier verschillende types onderscheiden.

Nóg een vierde type: de dutter
Ja, dat lees je goed: vier types. Want naast een ochtend-, middag- of avondmens, kun je óók nog een zogenoemde 'dutter' zijn. Dat houdt in dat je juist níet energiek bent in de middag, maar dan een beetje inkakt. Hierover is neuroloog Monique Vlak van het Haaglanden Medisch Centrum, die RTL Nieuws sprak naar aanleiding van het onderzoek, alleen nogal sceptisch over. Vooral aangeleerd gedrag – zoals powernaps – kan er volgens haar voor zorgen dat de meeste mensen in de middag een dipje hebben.

Het hele interview met Monique Vlak lees je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten