Bobbejaanland opent de allersnelste achtbaan van de Benelux

Durf jij het aan?

achtbaan-bobbejaanland
colleenbradleyGetty Images

Loopings, kurkentrekkers en heel veel snelheid. Durf jij het aan? Het Belgische pretpark Bobbejaanland opent maandag 24 juni de allersnelste achtbaan in de Benelux. Wij krijgen nú al zweethanden.

Fury

De baan is 43 meter hoog en gaat 106,6 kilometer per uur. Even ter vergelijking: de Baron 1889 in de Efteling gaat 'maar' 90 kilometer per uur. Eerder was Goliath in Walibi Holland de recordhouder, die je met precies 106 kilometer per uur kriebels in je buik geeft.

Stemmen
De angstaanjagende snelheid is niet het enige bijzondere detail aan de rollercoaster. Ook het feit dat de inzittenden zelf kunnen kiezen welke kant ze opgaan maakt het een must visit. Bij elke beugel zitten twee knoppen, waarop je kunt kiezen of je vooruit of achteruit wil. Welke optie het vaakst wordt gekozen wint.

Bobbejaanland
Bobbejaanland ligt in het Belgische dorp Lichtaart. Naast de nieuwe achtbaan, zijn er nog veel andere attracties voor de dare devils onder ons. Geen tripje naar onze zuiderburen gepland? Geen zorgen. De rit van Fury staat op YouTube, zodat jij ook vanaf je bank de rollercoaster kunt beleven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten