Makers GTST hadden bizar verzoek voor acteur Alkan Çöklü

"Ik besloot voor mezelf: als ik deze rol zo moet spelen, doe ik het niet"

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Amsterdamse Alkan Çöklü is inmiddels al twee jaar te zien als Amir in Goede Tijden, Slechte Tijden. In een interview aan de Volkskrant vertelt hij welk bizar voorstel de makers van het programma hadden en wat hij met zijn rol heeft kunnen bijdragen.

Goede Tijden, Slechte Tijden

Alkan speelde mee in de politieserie Smeris. Hierna werd hij gevraagd voor de RTL4 soap. Het had niet veel gescheeld of hij weigerde zijn rol: "In het begin speelden ze bij EndemolShine met het idee dat ik Amir zou spelen met een accent, hij zou gebrekkig Nederlands spreken. Ik heb gezegd: in het verhaal woont hij hier al vier jaar, hij is een arts, een intelligente man, dan praat hij echt niet meer met een accent. Ik besloot voor mezelf: als ik deze rol zo moet spelen, doe ik het niet."

Meningen
Uiteindelijk mocht de 24-jarige Alkan toch meespelen zónder accent: "Ik heb met mijn rol kunnen bijdragen aan het beeld dat mensen hebben van vluchtelingen. In het begin waren er meningsverschillen over de aanwezigheid van een vluchteling in GTST: ingezonden brieven in kranten, kijkers die daar in hun soap niet mee wilden worden lastiggevallen. Ik heb het hopelijk bespreekbaarder gemaakt. Goede Tijden is zo’n anker op de Nederlandse televisie, het is zo’n monument."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten