Amerikaanse James B. in zaak Hania (12) nu ook verdacht van ontucht

Er komen steeds meer details boven water over het drama

vermiste-hania
Sean Kong

De vermissing van de 12-jarige Hania uit Rotterdam hield heel Nederland afgelopen week in de greep. Het meisje werd vrijdag teruggevonden in een hotelkamer in Rotterdam samen met de 49-jarige Amerikaan, James B. . De man werd ter plaatse gearresteerd. Nu komen steeds meer details boven water over het drama.

Ontucht met minderjarigen

Kort na zijn arrestatie werd bekend dat B. een dochter heeft met een vrouw uit Eindhoven. Volgens Jacques Smits, van Stichting Kinderontvoering, leeft de vrouw al tijden in angst, weet Het AD. Ze zou door B. zijn verkracht en hierbij zou hun dochter verwekt zijn. B. zou daarnaast ook verschillende pogingen hebben gedaan om de voogdij over hun dochter te krijgen, zeggen zowel Smits als advocate Machteld Roethof die de vrouw vertegenwoordigt. Via zijn dochter zou B., Hania hebben leren kennen in de chatroom van het online paardenspel Star Stable.

In het onderzoek werkte de politie nauw samen met het OM, de Marechaussee en de Amerikaanse autoriteiten. B. wordt nu ook verdacht van ontucht met het minderjarige meisje. Hij heeft geen strafblad in Nederland, maar volgens De Telegraaf is de man eerder veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

Wat vooraf ging

Hania vertrok vorige week donderdag met een smoes van school. Aan hen vertelde ze dat zij een afspraak had bij de orthodontist. Toen ze niet op tijd terugkeerde naar huis, bleek dit verhaal niet te kloppen. De politie ontdekte ook dat zij haar chatgeschiedenis op haar tablet had gewist. Er waren direct grote zorgen over het meisje. Midden in de nacht werd een Amber Alert verstuurd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten