Goed initiatief: de nieuwe 'LinkedIn' voor ambitieuze vrouwen

Opgericht door Sophia Amoruso

app-vrouwen-LinkedIn
Christian VierigGetty Images

Altijd al carrièreadvies willen krijgen van een zakenvrouw? Of een vraag willen stellen aan een Amerikaanse onderneemster? Sophia Amoruso heeft een nieuwe app voor ambitieuze vrouwen gelanceerd, waarin het allemaal mogelijk is.

Girlboss Sophia Amoruso

Sophia is een van de rijkste zakenvrouwen uit Amerika. Ze is de bedenker van het merk Nasty Gal en schreef in 2014 de autobiografie #GIRLBOSS, waar later ook een Netflixserie over is gemaakt. Maandag introduceerde ze 'Girlboss' bij haar Instagram-volgers. "Het is een plek waar iedereen die serieus is over haar toekomst samenkomt," schrijft de 35-jarige Amerikaan onder haar post.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De app
Sophia is een echte zakenvrouw, waar we waarschijnlijk veel van kunnen leren. Dat is dan ook de insteek van de applicatie. Op het platform kunnen gebruikers met mentoren in contact komen en vragen stellen rondom hun carrière en business. Op je eigen profiel staat naast zakelijke ook persoonlijke informatie. Gebruikers noemen het een mix tussen LinkedIn en Instagram. "Van maandag tot vrijdag zijn we de persoon op LinkedIn en van zaterdag tot zondag de persoon op Instagram. Dat is niet hoe de wereld werkt, " vertelt Sophia aan Business Insider.

Mentoren
Onder anderen schrijver en hoofdredacteur van Teen Vogue Elaine Welteroth en haarstylist Jen Atkin zijn bekende mentoren in de app. Op dit moment is er alleen nog een online platform, maar binnenkort wordt ook de Iphone-app gelanceerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten