Deze ijscoman laat influencers twee keer zo veel betalen voor ijs

Het boeit me niet of je een influencer bent en hoeveel volgers je hebt

influencers-ijs
Arthur MolaGetty Images

IJsverkoper Joe Nicci heeft het helemaal gehad met influencers. De Amerikaan heeft een ijstruck in Los Angeles en krijgt regelmatig de vraag of hij zijn ijs gratis wil weggeven in ruil voor een post op Instagram of een positieve recensie. Dat schiet ‘m in het verkeerde keelgat. Joe voorzag zijn wagen daarom met een bord waarop de tekst ‘influencers betalen het dubbele’ prijkte en ging in een klap viral.

Influencers betalen het dubbele

Joe wordt niet warm van een pleidooi over hoeveel volgers zijn klanten wel niet hebben. Wie vraagt, wordt overgeslagen en moet bovendien het dubbele betalen, vindt hij. "Ik kan mijn producten niet gratis weggeven, ik moet toch ook geld verdienen," vertelde hij aan The Guardian. Toen hij een aanvraag kreeg om voor zo’n 300 mensen gratis ijs te verzorgen tijdens een evenement, was de maat vol. "Ze vroegen of ik gratis ijs wilde serveren in ruil voor wat ze altijd maar blijven zeggen: exposure," vertelt hij aan VICE.

Bijval

Hij kon op enorm veel bijval rekenen door zijn ludieke actie, want het blijkt dat hij niet de enige is die zich mateloos ergert aan influencers. "Iedereen kan toch ook gewoon volgers kopen, of likes en comments? Dus wat maakt het dan nog uit? Als jij of ik ook zo 50.000 volgers kunnen hebben voor een paar tientjes, wat is het dan nog waard?," vraagt hij zich af.

"Het boeit me niet of je een influencer bent en hoeveel volgers je hebt. We zullen je nooit gratis ijs geven in ruil voor een post op social media. Een ijsje kost letterlijk vier dollar… of nou ja, acht voor jou dan," laat hij weten op Instagram.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten