Miljuschka Witzenhausen vertelt over body positivity

Miljuschka Witzenhausen vertelt over body positiviteit

Miljuschka-bodypositivity
Instagram @Miljuschka
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Televisie-kok Miljuschka Witzenhausen staat op de nieuwe cover van Grazia. In een interview met het tijdschrift vertelt ze openhartig over haar gewicht, body positivity en diëten.

Miljuschka vertelt over body positiviteit

Aan het begin van het jaar plaatste Miljuschka een foto op Instagram met een lange caption. Hierin vertelde ze hoe ze vroeger altijd druk bezig was met haar uiterlijk: "Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at. Ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk." De tv-kok vindt het daarnaast ook belangrijk om jezelf te omarmen. "Het moet geen lijdensweg worden om superdun te zijn. Dit lichaam doet het heel erg goed en dat moet ik omarmen.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
View this post on Instagram

Ok lieve mensen. Iedereen is weer aan het sporten en diëten begonnen. Ik ben all for een healthy leven. Maar ik zie alleen weer iedereen overboard gaan en kauwen op grassprieten. Dus even iets ontnuchterends van mijn kant. Ik ben al jaren 74kg schoon aan de haak. Ik heb vooral in mn jonge jaren ernaar gestreefd om er strak en zo dun mogelijk uit te zien. Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at, wat resulteerde in 54kg op de weegschaal. Natuurlijk paste ik alle fashion een stuk makkelijker waardoor winkelen leuk was. Zag ik er top uit op iedere foto. Maar ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk. Vanaf het moment dat ik moeder werd is dit voor mij veranderd. Ik had zo een honger. Daarbij het respect voor mijn lichaam waarin ik een mensje bouwde is tekenend geweest voor hoe ik nu tegen mijn lijf aankijk. Natuurlijk kan je niet 3 x per dag taart eten(hoewel ik dat wel soms doe) moet je mate houden etc. Maar ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf begint met koken met normale producten van moeder natuur, lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen er al redelijk een balans is. Dus ik smeek je. Ga please niet vol in een dieet waarvan je weet dat je het niet vol kan houden. Straf jezelf niet. Probeer kleine aanpassingen te maken die makkelijk vol te houden zijn. Ook ik heb dagen dat ik de spiegel inkijk en denk ik wil minder lovehandles, wat vervelend dat mn mouwen zo strak zitten. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen, laat een keer een taartje staan. Hou het haalbaar en geniet van het leven😘 #nofilter #nophotoshop #standtall #bodypositivity 📸door de schoonzus @fleurvanierschot_photography 🌴 @watamuvillas

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on


Omarmen
Ze kreeg veel positieve reacties en bijval op haar bericht. Aan Grazia vertelt ze nu dat ze dit totaal niet had verwacht: "Dat is nooit mijn bedoeling geweest. Die post is uit frustratie geboren, omdat ik in januari allemaal persberichten kreeg over dieetboeken en lijnen. Ik krijg daar zo’n punthoofd van. Omdat ik dus iedereen om me heen ongelukkig op grassprieten zag kauwen, dacht ik: waar zijn we nou mee bezig? En besloot ik dat te delen. Ik schrok ook best van hoe viral het ging. Dacht: zo bijzonder is mijn post toch niet? Maar blijkbaar sprak het veel vrouwen aan."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten