Wanneer is het écht te warm om te werken? Het ministerie geeft antwoord

Je werkkleding al omgeruild voor een bikini?

te-warm-werken
lucavicenzo

Met 40 graden de hele dag aan het werk; dat klinkt als een nachtmerrie. Toch zitten er nu miljoenen Nederlanders op kantoor. We vragen ons af: wanneer is het nu écht te warm om te werken? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft uitleg.

Wanneer is het te warm om te werken?

Dat je liever in je bikini op het strand ligt dan dat je op de werkvloer staat, is waarschijnlijk een feit. Maar wanneer mogen we de temperatuur écht als excuus gebruiken om andere dingen te gaan doen? Het ligt eraan wat je doet en waar je het doet; op kantoor in de airco heb je een stuk minder last van het tropische weer dan wanneer je buiten bezig bent, bijvoorbeeld. Maar dat is niet het enige aspect dat meetelt volgens het ministerie: "Niet alleen de omgevingstemperatuur bepaalt of we het warm hebben, ook de relatieve luchtvochtigheid, de luchtsnelheid, de warmtestraling, de kleding en de fysieke inspanning spelen een rol."

App
Dat klinkt een beetje vaag. Wat we echt willen weten is wanneer het geoorloofd is om je baas te vertellen dat je in plaats van achter je bureau, op een terras gaat zitten. Speciaal om te kijken of het bij jou nog vol te houden is, heeft de Federatie Nederlandse Vakbeweging de app 'Werkklimaat' gemaakt. Hierop vul je onder andere in of je in de schaduw zit, hoe warm het is en wat voor werk je doet. De applicatie geeft daarna aan of het bij jou écht te warm is om te werken. Wij hebben de app uitgetest: op de Glamour-redactie is het 'Code Groen.' Gelukkig maar, al hadden we stiekem toch graag onze kantoor-koffie ingeruild voor een sorbet in de zon.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten