Vroeger fan van het Speedy-ijsje? Dit waterijs lijkt er sprekend op

Hup, 'speedy' naar de supermarkt!

ice-cream-speedy
Roxanne D'souza / EyeEmGetty Images

Van ijsshakes tot schepijs vol met karamel zeezout; de ijssmaken worden steeds gekker en uitgebreider. Stiekem verlangen wij elke hete zomerdag naar die ene simpele smaak van vroeger, de smaak van het Speedy-ijsje. Gelukkig hebben we nu een variant ontdekt die er heel erg op lijkt.

Dit ijsje is de Speedy smaak-alike

Voor degenen die het niet kennen: het legendarische Speedy-ijsje was vroeger een waar begrip. De megazoete en roze snack werd gemaakt door Nestlé en viel bij velen in de smaak (ha-ha). Er is een probleem: de voedingsmiddelenconcern besloot het ijsje plotseling uit de schappen te halen. De teleurstelling was groot en fans ketenden zich uit protest nog net niet aan de fabriek vast. Hierna volgenden Facebook-pagina's en petities, maar helaas was het tevergeefs: Speedy kwam niet meer terug.

Dubbelganger
Niet (langer) getreurd; er schijnt licht aan het einde van de ijstunnel. Er is een dubbelganger van Speedy gespot. Het merk Gwoon verkoopt een variant die wel heel erg lijkt op het old school-ijsje. De snack heet 'Bosvruchten fruitijsjes' en is bij meerdere supermarkten te koop. Can I get an amen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten