Op deze temperatuur kun je de airco het best instellen

Bye bye, hitte

airco-temperatuur
Dennis Swiatkowski

Hitte, zweet en heel veel zon: de afgelopen dagen heb je het vast zwaar gehad. Gelukkig is daar onze rots in de branding, onze beste vriend, iemand waar we altijd op kunnen bouwen: de airco. Maar op welke temperatuur hoor je deze buddy nu eigenlijk te zetten?

Temperatuur airco

Je wil geen tropisch vakantieoord in je kamer of auto, maar tegen standje Antarctica zeg je waarschijnlijk ook liever 'nee'. Het is daarom belangrijk dat je de airco precies op de juiste temperatuur zet. Volgens experts is dat tussen de 24 en 26 graden. En om nog iets preciezer te zijn is 23 graden ideaal, volgens het airconditioning bedrijf Engeltherm. Waar je vooral voor moet proberen te zorgen is dat de temperatuur binnen en buiten niet meer dan 12 graden verschilt. In de auto geldt hetzelfde, maar wordt dan een verschil van 5 graden aanbevolen door de website Airco4cars.

Zien: je raam open of dicht? Wat werkt het best tegen de hitte?

Slapen in de hitte

Daarnaast is ook de temperatuur in je slaapkamer erg belangrijk. Neurowetenschapper Rachel Salas van de Jopkins Universiteit in Baltimore deed onderzoek en kwam erachter dat je het beste in een ruimte die de 18 graden aantikt, kunt slapen. Je lichaam koelt tijdens je slaap af en functioneert het best rond deze temperatuur. Een heerlijke nachtrust gegarandeerd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten