Op deze temperatuur kun je de airco het best zetten

Bye bye, hitte

airco-temperatuur
Dennis Swiatkowski

Hitte, zweet en heel veel zon: de afgelopen dagen heb je het maar zwaar gehad. Gelukkig is daar onze rots in de branding, onze beste vriend, iemand waar we altijd op kunnen bouwen: airco. Maar op welke temperatuur hoor je deze buddy nu eigenlijk te zetten?

Temperatuur airco

Je wil geen tropisch vakantieoord in je kamer of auto, maar tegen een Antarctica-temperatuur zeg je ook liever 'nee'. Het is daarom belangrijk dat je de airco precies op de juiste temperatuur zet. Volgens experts is dat tussen de 24 en 26 graden. En om nog iets preciezer te zijn is 23 graden ideaal volgens het airconditioning bedrijf Engeltherm. Waar je vooral voor moet proberen te zorgen is dat de temperatuur binnen en buiten niet meer dan 12 graden verschilt. Al is dat met deze 40 graden bijna niet mogelijk... In de auto geldt hetzelfde, maar wordt dan een verschil van 5 graden aanbevolen door de website Airco4cars.

Slapen
Daarnaast is ook de temperatuur in je slaapkamer erg belangrijk. Neurowetenschapper Rachel Salas van de Jopkins Universiteit in Baltimore deed onderzoek en kwam erachter dat je het beste in 18 graden kunt slapen. Je lichaam koelt tijdens je slaap af en functioneert het best rond deze temperatuur. Een heerlijke nachtrust gegarandeerd.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten