Zo veel spaart en spend Ingeborg Bloem maandelijks

'Ik geef alleen geld uit aan dingen die ik echt nodig heb'

People in nature, Photograph, Sky, Cloud, Photography, Portrait photography, Blond, Vacation, Flash photography, Happy,
Ingeborg Bloem

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze maand: Ingeborg Bloem.

Maandlasten

Wie: Ingeborg Bloem (31)
Beroep:
teamleider operations bij een frisdrankbedrijf
Salaris:
€ 5300 bruto
Woont:
samen in Leiden met haar vriend
Huur:
€ 810
Huishoudpotje:
€ 708 voor GWL, televisie en internet, zorgkosten, verzekeringen, telefoonkosten, tenniscontributie, autokosten (inclusief verzekering en parkeerlicentie)
Sparen:
€ 1000
Etentjes:
€ 300
Boodschappen:
incl. uitjes en leuke dingen € 200

Sharing is caring

"Mijn vriend en ik wonen samen in de binnenstad van Leiden. Ik betaal 61 procent van onze gezamenlijke lasten, die we naar rato hebben verdeeld; wel zo eerlijk."

Bewust consumeren

"Ik geef alleen geld uit aan dingen die ik echt nodig heb en die mij echt gelukkig maken. Zoals boxing wraps, die ik nodig heb voor mijn nieuwe verslaving: boksen. Ik ben best zuinig. Dat heb ik, samen met hard werken voor je eigen geld, vanuit huis meegekregen. Sparen is voor mij peanuts. Zo heb ik pas – niet heel duurzaam – een auto kunnen kopen."

Uit eten als vegan

"Uit eten gaan is een traktatie! Als er iets te vieren valt, gaan mijn vriend en ik naar WAKU WAKU, een leuk veganistisch restaurant in Utrecht. Veganistisch eten is iets duurder, vandaar dat ik probeer creatief te zijn in de keuken. Als we uit eten gaan, geven we ongeveer honderd euro uit, een paar glaasjes wijn horen er dan ook bij."

Minimalisme

"De overconsumptiemaatschappij viert hoogtij. Zonde! Veel spullen hebben geeft ook veel ruis; het leidt af van de dingen die écht belangrijk zijn. Ik ben geïnspireerd door het minimalisme. Het boek van Jelle Derckx, ‘Verlangen naar minder’, heeft mij nog bewuster gemaakt van wat ik koop. Als ik iets nodig heb, ga ik eerst naar de kringloopwinkel. Ik kocht er pas nog voor drie euro een outfit voor een Burning Man-feest! Ik bespaar geld én draag bij aan een beter Nederland."

'Ik ben geïnspireerd door het minimalisme en koop zo bewust mogelijk'


Dream big

"Ik brouw bier en zou ooit mijn eigen brouwerij willen, waar ik met zo veel mogelijk lokale producten duurzame, lekkere biertjes kan brouwen. Het allerliefst ergens in het buitenland, op een eigen stuk land, zodat ik zelf grondstoffen kan verbouwen."

What else?

"Een bijbehorende ecobed & breakfast, denk aan: een traditioneel maar duurzaam gebouwd huisje vlak bij zee. Ik hoop hiermee de gasten kennis te kunnen laten maken met een duurzame levensstijl, veganistisch eten en bier gemaakt met lokale producten. Voor nu: blijven dromen en sparen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk