SodaStream vist ál het plastic uit de Amsterdamse grachten tijdens Canal Parade

Alles wat je moet weten, doen en bij wil zijn

LGBT Pride In Amsterdam
NurPhotoGetty Images

Heel Amsterdam kleurt op 3 en 4 augustus de kleuren van de regenboog als afsluiting van de Pride Week. Wij vertellen je alles wat je moet weten, doen en bij wil zijn.

SodaStream vist plastic uit Amsterdamse gracht tijdens Canal Parade

Het absolute hoogtepunt is de befaamde Canal Parade. Verschillende boten passeren de revue, allen met een eigen krachtige boodschap op gebied van liefde. SodaStream (you know - zij zorgen ervoor dat je thuis zelf bruisend water kunt maken) is dit jaar trotse partner van de Parade en neemt dit jaar een heel belangrijke taak op zich. De in het oogspringende boot, compleet ondergedompeld in regenboogkleuren, sluit de parade zaterdag af. Amsterdam wordt omgetoverd tot een groot bontgekleurde extravaganza, maar jammer genoeg blijft er na zo’n feestje ook behoorlijk veel afval in de grachten. Daar steekt SodaStream dit jaar een stokje voor. Samen met een clean-upteam, steken ze de handen uit de mouwen om al het plastic uit de grachten van Amsterdam te vissen. Alle PET-flessen die worden opgevist, worden gedoneerd aan de Plastic Whale foundation. Een prachtig initiatief – dat van grachtenplastic sloepen maakt waarmee ze nóg meer plastic kunnen vissen in Amsterdam en Rotterdam.

SodaStream staat voor sustainability én gelijkheid, daarom is er ook speciaal voor de pride een herbruikbare drinkfles ontworpen. Zo handig! Plastic PET-flesjes zijn namelijk vreselijk slecht voor het milieu en bovendien erg onhygiënisch. Met deze drinkfles zetten ze zich niet alleen in voor een wegwerpplasticvrije wereld, maar brengen ze ook een ode aan de LGBTQ+-gemeenschap. De fles is namelijk voorzien van een regenboogsjaaltje. De fles is te bestellen op: www.sodastream.nl/pride. Per kit wordt €1,- gedoneerd aan de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex association (ILGA World). We like!

Plant, Flower, Bottle, Tulip, Plastic, Petal,
SodaStream

W Hotel komt met bevlogen paneltalk speciaal voor Gay Pride

W Hotels is sinds de oprichting in 1998 een actieve supporter van de LGBTQ+-gemeenschap. Daarom viert W Amsterdam Pride dit jaar voor de derde keer op rij met een volledig uitgedoste boot in de officiële Canal Parade.

W Amsterdam staat bekend om de mooie feestjes, maar wil daarnaast ook bewustzijn creëren rondom actuele onderwerpen in de LGBTQ+-gemeenschap. Daarom organiseren ze, net als de afgelopen twee jaar, op de donderdagavond voor het Pride-weekend een ‘Queer Me Out’-sessie, waar bekende en betekenisvolle sprekers uit de LGBTQ+-gemeenschap samenkomen. Dit jaar is het panel samengesteld in samenwerking met UK magazine The Gay Times. Tag Warner, Editor in Chief van The Gay Times, zal het gesprek aangaan met onder andere Theo Heske, founder en eigenaar van Totally Events en Darling Peter, de dj met de roze baard.

Queer Me Out vindt plaats op donderdag 1 augustus van 18.30 tot 21.00 uur in W Lounge en toegang is gratis. Meld je wel even van tevoren aan via W Amsterdam’s social channels, om zeker te zijn van een plekje. Na Queer Me Out kun je gelijk door naar de Queer Me Out After Party, die om 21:30 begint, met de dj’s Doppelgang en Tess van Zwol.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Modemerk Won Hundred komt met speciaal Pride-shirt

Dit jaar strijden het Scandinavische modellenbureau Scoop Models, modemerk Won Hundred en Amnesty International voor derde keer op rij voor de gelijkheid en bredere acceptatie van de LGBTQ+-gemeenschap. Speciaal voor Pride Month komen ze daarom met een shirt waarop de belangrijke boodschap Love Is Not A Crime prijkt.

Wist je dat je in acht landen, waaronder Iran, Sudan en Saudi Arabië, het risico loopt de doodstraf te krijgen voor seksuele handelingen met mensen van hetzelfde geslacht? In 63 andere landen wordt homoseksualiteit op andere manieren bestraft, beboet en worden anno 2019 nog steeds de rechten LGBTQ+’ers geschonden. Door dit shirt aan te schaffen, draag jij een steentje bij aan hun wereldwijde strijd tegen de schending van LGBTQ+-rechten. Het shirt kost je €40 en de gehele opbrengst gaat naar Amnesty International. Je koopt 'm bij ABOUT in De Clercqstraat 74, Amsterdam

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Magnum brengt je veilig én gratis van hot naar her in Pride Taxi's

Om de dag goed af te sluiten, slaat ijsmerk Magnum de handen ineen met taxibedrijf TCA voor veilig én gratis taxivervoer. De Pride Taxi’s rijden zaterdag 3 augustus vanaf 12:00 tot en met 8.00 uur de volgende ochtend en zullen de passagiers thuisbrengen binnen de ring (!!!) óf naar het volgende feestje natuurlijk.
"Bij Magnum vieren we de vrijheid. Zeker op een feestdag waar we vijftig jaar progressie sinds de Stonewall Riots herdenken, moedigen we iedereen aan om trots te zijn op wie ze zijn en zichzelf te laten zien," aldus Anne Schreuders, Sr. Brand Manager van Magnum. Voor de LGBTQ+-gemeenschap is veilig taxivervoer namelijk niet vanzelfsprekend.

''Het is fantastisch dat Magnum drags, transgenders en andere kleurrijke en sexy mensen in de LGBTQ+-gemeenschap zo zichtbaar ondersteunt. Deze actie is een positieve manier om de aandacht te vestigen op de veiligheidsproblemen rondom taxi’s in Amsterdam. Plus, we krijgen een gratis ritje en een ijsje!," zegt Jennifer Hopelezz, activiste in de Amsterdamse LGBTQ+-gemeenschap en ambassadeur van Pride Amsterdam. Op de taxi’s prijkt het Magnum-logo en zijn op verschillende ophaalpunten in het centrum van Amsterdam te vinden.
Check hier voor meer info over de opstapplaatsen.

Land vehicle, Vehicle, Car, Automotive design, Mid-size car, Police car, Mode of transport, Family car, Sedan, Tesla model s,
Magnum

HEMA slaat handen ineen met Viktor en Rolf ter ere van Pride Week

"Liefde is voor iedereen," dat is de boodschap van Viktor & Rolf en Hema. De twee merken brengen samen een limited edition T-shirt uit speciaal ter ere van Pride Week.

Vanaf 27 juli vindt in Amsterdam de Pride Week plaats, speciaal voor deze gelegenheid werken de twee Nederlandse merken samen. De belangrijke boodschap staat groot in regenboogletters op het T-shirt geschreven. "Door samen te werken met Hema tijdens Pride bereiken wij een heel groot deel van Nederland met een belangrijke boodschap: Love is for everyone," vertellen de heren van Viktor & Rolf in een persbericht. "Draag dit T-shirt en vier de liefde met ons mee!" schrijft Hema op Instagram.

Het item is in verschillende Amsterdamse filialen te koop en online verkrijgbaar. De gehele opbrengst gaat naar COC Nederland, de oudste belangenorganisatie voor LGBTQ+ ter wereld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten