Set Pokémon-kaarten voor bijna €100.000 verkocht

Had je ze nu maar bewaard, hè?

pokemon-kaarten
John KeebleGetty Images

"Pokémon, gotta catch 'em all!" Het is niet alleen het intronummer van Pokémon, maar wellicht ook wat een rijke verzamelaar gedacht moet hebben. Er vond recent een veiling plaats waarbij er een set Pokémon-kaarten uit 1999 aangeboden werd. De 103 kaarten waren in zo'n goede staat, dat ze in totaal €95.381 opleverden. Just let that sink in..

Engelse set Pokémon-kaarten in perfecte staat geveild

Het gaat om een Engelse set. Het Amerikaanse veilinghuis Goldin Auctions liet weten dat iedere kaart uit de verzameling beoordeeld werd als 'GEM MT 10'. Dat houdt in dat iedere kaart de hoogste waardering qua kwaliteit kreeg. Het blijkt bijzonder zeldzaam te zijn om zo veel kaarten in perfecte staat te hebben bewaard. Volgens het veilinghuis zijn er maximaal vijftig andere exemplaren per specifieke Pokémon-kaart die in zo'n goede staat bestaan.

Collectors items
Dat is nog niet alles: één van de kaarten viel in het bijzonder op. Het gaat om een zeldzame kaart van Charizard (die oranje draakachtige vuur-Pokémon, weet je nog?). Deze kaart alleen al zou €17.891 waard zijn. Het bieden op de gehele set begon op €22.370. Er werd twaalf keer geboden op de kaarten, maar uiteindelijk ging één rijke fan er met de winst vandoor.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten