That's a first: deze astronaut dj't vanuit de ruimte

What a time to be alive

astronaut-maan
Unsplash

We beginnen de donderdagochtend met ietwat bizar nieuws: een cruiseschip bij Ibiza genoot recent van een optreden van een bekende dj. De Italiaan is niet bekend vanwege zijn dj-skills, maar omdat hij astronaut is. En hij trad niet op vanuit een dj-booth op de boot, maar vanuit de ruimte. Jep. Vanuit. De. Ruimte.

Astronaut Luca Parmitano draaide vanuit ruimtestation ISS voor cruiseschip bij Ibiza

Het gaat om de astronaut Luca Parmitano. Hij zat tijdens zijn muzikale performance in het internationale ruimtestation ISS, dat in een baan rond de aarde draait. Vanuit die plek mixte hij muziek voor zo'n 3000 mensen.

Die gaat de boeken in
Luca schrijft hiermee geschiedenis. Hij is de eerste astronaut die vanuit de ruimte ge-dj'd heeft. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA meldt dat het optreden niet alleen om de muziek draaide. De astronaut zou de mensen op het schip tussendoor een hoop hebben bijgeleerd over zijn missie.

Mentor
Waar een astronaut leert om goed te draaien? Bij de Duitse dj Le Shuuk, in dit geval. Hij blijkt Luca les te hebben gegeven. Blijkbaar hielp Le Shuuk speciale dj-software beschikbaar stellen die op de tablets van de astronauten in de ruimte gebruikt kan worden. Of we gauw nog een optreden van Luca Parmitano kunnen verwachten, moeten we nog even afwachten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten