Merel (27) is aseksueel: 'Ik heb nul seksuele verlangens'

Ik heb vaak geprobeerd om lustgevoelens op te wekken

Text, Pink, Font, Red, Magenta, Logo, Heart, Graphics, Love, Peach,
Glamour

Ze heeft geen libido en walgt zelfs van seks. Maar tijdens het daten houdt Merel (27) haar aseksualiteit liever voor zich, want ze wil potentiële partners niet afschrikken.

'Ik walg van de gedachte aan seks'

“Voor mij zijn tongen en reproductieorganen als naaktslakken: ik wil er niet naar kijken, ze niet likken, ik wil er niets mee te maken hebben. Ik heb nul seksuele verlangens. Het voelt voor mij heel natuurlijk om zo te zijn. Ik heb geen trauma, alles werkt gewoon en ik heb geen hormoonprobleem: ik ben zo geboren. In de puberteit merkte ik dat ik anders was. Zoenen en handjes vasthouden hoefde voor mij allemaal niet. Ik heb vaak geprobeerd om lustgevoelens op te wekken, door te zoenen en te knuffelen, maar ik krijg er de kriebels van. Een paar jaar geleden noemde een vriendin me voor de grap aseksueel, omdat ik niet over seks praat. Ik had er nog nooit van gehoord, ging online en ontdekte meerdere platformen voor aseksuelen. Wat was ik opgelucht! Ik ben dan wel anders, maar ben niet de enige.

Aseksueel

Aseksualiteit is een grijs gebied en er zijn meerdere vormen. Ik ben sex repulsed: de gedachte aan seks alleen al, ik walg ervan. Ik word wel verliefd en verlang wel naar verbinding met iemand. Ik hield mijn aseksualiteit lange tijd verborgen, want het is toch een stempel: Merel, dat is die aseksuele. Terwijl ik natuurlijk zo veel meer ben. Sinds kort
ben ik er iets opener in, met wisselend succes. Mijn nuchtere vader gelooft niet dat er zoiets bestaat als aseksualiteit. Toen ik het vertelde, kapte hij me af. Mijn vrienden reageerden heel begripvol.

Bekijk ook: Millie Bobby Brown over online pesten en seksuele intimidatie

'De gedachte aan seks alleen al, ik walg ervan'

Daten zorgt voor een innerlijke tweestrijd: wel of niet vertellen. Ik hoop iemand te ontmoeten die me zo fantastisch vindt dat mijn aseksualiteit niet uitmaakt. Meestal houd ik het voor me totdat ik merk dat mijn date wil zoenen. Als ik mijn geaardheid dan uitleg, krijg ik de ene keer als reactie: dan houdt het op voor mij, ik wil wel een relatie met seks. De andere keer wil een date het een kans geven, om te kijken hoe het zal gaan. Vooralsnog is mijn ervaring dat op den duur wel minimaal zoenen van mij wordt verwacht. Mensen kunnen zich moeilijk voorstellen dat ik dat echt niet wil. Mijn droomscenario is een relatie met een andere aseksueel. Maar slechts een procent van de bevolking valt in die categorie, dus de kans dat ik iemand tegenkom met wie ik ook nog een klik heb, is klein. Maar ik blijf hoop houden.”

Deze reallife verscheen eerder in het maartnummer van Glamour. Deze maand ligt er ook weer een gloednieuw issue in de winkel. Je bestelt 'm hier online, zonder verzendkosten!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten